Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '13

 
Kategori
Blog
 

Facebook'tan mesajlaşmak 1 Dolar

Facebook'tan mesajlaşmak 1 Dolar
 

Parayı veren Mesajı Atacak


Facebook 901 milyon üyeye sahip dünyanın en büyük sosyal ağı olma özelliğini taşıyor, Mark Zuckerberg'in Hardvard'ta  başlayan macerası bugün inanılmaz bir hal aldı. Milyar dolarlık mali gelir tablaları ve bana göre paha biçilemez olan ama 104 Milyar Dolarlıklık değeri olduğu söylenen Facebook, sahibi Mark Zuckerberg'i de dünyanın en zengin 10 adamından biri yapmış durumda.

Facebook Ücretli Oluyor Söylentileri ile başladı.

Facebook'un devamlı kullanıcılarından biriyseniz eğer çok kez paylaşımlar içerisinde Facebook paralı oluyor gibi söylentiler dolandığını görmüşsünüzdür. Bence çok kez " Bunu Paylaşmassanız Facebook paralı olacak " gibi söylentilere rasladım. Hiçbirini inanmasamda gönderilerin altına yapılan binlerce yorum inananların sayısının pek fazla olduğunu açıkça gösteriyordu.

Bir Lafı 40 Kere Söylerseniz Gerçek Olurmuş.

Eskiler de bir deyim vardır; "Bir lafı 40 kere söylerseniz gerçek olur" diye. Bizler bu taktiğin gerçek olduğunu anlamak için denemeye karar verdik. Binlerce defa Facebook üzerinden Ücretli olacağına karşın paylaşımlarda bulunuldu elbette bu facebook yöneticilerinin gözünden kaçmadı bir süre bu durumu izlediler şimdi ise kozlarını oynamaya karar verdiler.

Olay Nedir ?

Facebook günden güne büyüyen ve değişen bir sosyal ağ, burada kimsenin sözü geçmiyor devamlı bir yenilik esas alınıyor ve bu güne kadar ne yatıysa tepki alsa bile yolundan vazgeçmedi. Dünyaca tanınan  PCMag, Wall Street Journal gibi büyük siteler geçtiğimiz günlerde Facebook'un Özel Mesaj gönderimini ücretli yapacağı yönünde haber yayınladı. Eğer Facebook'u devamlı ve dikkatli kullanan biriyseniz Facebook'un özel mesaj sayfasındaki yaptığı değişiklik ve yenilikten sonra yabancı ve tanımadığınız kişilerden gelen mesajların " DİĞER " adıyla başka bir bölüme düştüğünü farketmişsinizdir. Facebook'un planı ise bu alanı kullanarak tanımadığın ve arkadaşınız olmayan kişilerden gelen mesajların size ulaşmamasını ve sizinde " Arkadaş " olarak ekli olmayan kişilere mesaj atmanıza izin vermeyecek ve sadece bir defalığına mahsus " 1 Dolar " gibi cüzi bir miktar talep edecek. Böylelikle Arkadaşınız olamayan kişilere mesaj atmaya devam edebileceksiniz.

1 Dolar'dan Ne olur ?

Bu uygulama sadece Arkadaş Listeninde ekli olmayan kişiler için geçerli yani arkadaşlarınızla 1 dolar'ı vermeden istediğiniz gibi mesajlaşmaya devam edebilirsiniz. Bu arada " 1 Dolar " 'ı gözünüzde küçük görebilirsiniz ama unutmayın ki facebook'un 901 Milyon üyesi var. 1 Dolar'ı 901 Milyon üye ile çarparsak gerçekten de Facebook'un  büyük bir para toplayacağı kesin.

Facebook küçük bir şirket, milyar dolarlık mali gelir taplosu yok varsın 1 dolar'da bizden alsın. Bu arada Facebook'ta ücretli oluyor diye paylaşımlarda bulunursanız belki Mark Zuckerberg ve Saz arkadaşları geri adım atabilir :)

Bu arada...

Haberi halen daha yalan olarak yorumluyor olabilirsiniz doğal hakkınız ancak şunu da söylemek isterim ki Facebook sınırlı bir kullanıcı kitlesi sistemi test ediyor. Sistemden sorunsuz başarı elde ettiği taktirde ileri ki günderde sisteme entegre edecektir ve tanımadığın bir arkadaşınıza mesaj gönderirken karşınızda 1 dolar isteyen bir uyarı çıkarşa şaşırmayın derim :)

 

 
Toplam blog
: 28
: 2754
Kayıt tarihi
: 15.01.13
 
 

Rize doğumlu ve yerleşimli Teknoloji bağımlısı. Aorhan, Anarschi ve Milliyet Blog Ailesi bireyi....