Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '18

 
Kategori
Siyaset
 

Faiz'i Düşürmek Elimizde mi?

Faiz'i Düşürmek Elimizde mi?
 

"Faiz hassasiyetim aynı. Yüksek faizi indirmeliyiz. Yaşananların geçmiş krizlerle benzerliği yok. Bu kriz değil manipülasyon.' denildi ülke yönetimini elinde barındıran birinci isim tarafından.

Bu açıklama yapılır yapılmaz henüz iki saat bile geçmeden Merkez Bankası tarafından faiz oranlarını açıkladı. Faiz 6,25 puan artırılarak, yüzde 17,75'ten yüzde 24'e yükseldi..

Neleri gördü neleri yaşadı ülkem insanı neler..

Sadece şimdi oynanmamakta'dır ki alicengiz oyunları. 12 Eylül askeri darbe sonrasında 24 Ocak kararları meclisten geçirilerek arkasından kurulmuş olan Turgut Özal hükümeti sonrasında başlandı, Demirel Çiller Yılmaz hükümetleri dönemleriyle devam etti. Hala daha devam etmektedir tiyatro oyunları.

Oyun çok perdeli. Konusu karışık gibi görünse de 'faiz döviz borsa' üzerine kurgulanmış ve son perdesi hiç kapanmadan devam etmektedir.

Otuz otuzbeş yıldır ülkem insanları politikacılar tarafından adata aptal yerine konularak bir şeyler yaptıklarını zannediyorlar!

Şuraya bakar mısınız..

"Faiz çok yüksek ve indirmeliyiz. Bu bir manipülasyondur' deniliyor, arkasından aynı gün faiz artışına gidiliyor.

Bu durum perhiz turşu meselesini de aşmış görünmekte ve bidonlar variller kasalar konusuna dönüşmekte yavaş yavaş.

Resmen milletle alay etmek demektir bu durum.

Yaramaz çocuklar gibi; "faiz'i düşürmek istiyorum ama Merkez Bankası yükseltiyor" diyerek bu milletin duygularıyla oynayabiliyorsunuz ya bravo size!

Yeri gelince Merkez Bankasına mudahalede bulunabiliyorsunuz (o günleri gördük). Sonra küçük bir değişikliğe imza atarak mudahale'nin mümkün olamıyor olduğunu söyleyeceksiniz. Buna deniyor işte 'Alicengiz oyunu' denen şey!

İki saat içinde kazanan kazandı azizim..

Oynayınız bakalım, ne kadar daha oynayabileceksiniz benzer oyunları. Gerçi oyuncu bulmak zor değil küresel sermaye gücünü elinde barındırmaya çalışan emperyal dünya tuccarları için. Elini sallasa ellisi bu memlekette!

İşin tuhaf tarafı seyirci de bulunuyor bu tür oyuncuların tiyatro oyunlarına. Hatta çokça!

Ayakta alkışlanıyor..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..