Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '13

 
Kategori
TV Programları
 

Fan olmak deyince…

Fan olmak deyince…
 

Sevgiden kendilerinden geçebilecek kadar aşk taşıyorlar


“İyi ki varsınız!” siz olmasaydınız ne olur ünlülerin hali? Aşkla bağlanan sevgili fanlar biraz da sizden bahsetmek lazım, çünkü aslında sizler olmasanız diziler, albümler bir şeye yaramaz. Fan Clubların adlarını vermeden yazımı yazacağım, aksi takdirde yazımda yer vermediklerimi kırarım, ama hangi fanların nasıl davrandıklarını zaten bütün sosyal medya biliyor.

Öfke kontrolü kişilerin yetiştiği ortamın, karakterinin, hayata bakışının toplam göstergelerinden biridir. Hayran olmak, saygının ve sevginin en üst noktaya doğru ulaştığının göstergesidir.  Peki, Fan olmak nedir? Fan, fanatiğin yani tutkulu aşkın aramızda söylenme biçimidir. Haliyle,  fan olunca da gözümüz başka şey görmez ve sevdiğimizin hep kazansın isteriz. Dolayısı ile de rakip olan veya olacak her şeye de öfke duyarız. Hatta bu öfke nefret boyutuna gelir, kabımıza sığamayız.

Şimdi, “ne oldu da bu yazıyı yazdın? “ diyenleri kulağımın dibinde duyuyorum ve yazıyı okuyan, okumadan başlığa bakan, bu yolla da yorum yapanların, bilhassa da bana fanmışım gibi davrananların ateşlerine hazırlıklı olarak satırlarıma başladım.

Fan olmak taktiksel bir oyun gibi…

Aşkla seveceksin, hata yapsa da arkasında duracaksın! Bu kadar sevilmeyi Allah herkese nasip eder İnşallah! Ama bazen kendime soruyorum acaba özel hayatımızda da yakınlarımıza böyle mi davranıyoruz? Umarım her şeye rağmen seviyorsunuz ve af edicisinizdir.

Eğer bir fansanız; rakip gördüğünüz kişiyi al-aşağı edecek bütün haberleri takip etmelisiniz, yoksa elinizde koz bulunmaz. Rakip kişinin ipliğinin pazara çıkacağının bilincinde olması ve fanlarının da aynı şekilde hazırlıklı olması gerekir. Tam bir savaş durumu söz konusu…

Aynı titizliği fanı olduğunuz kişiye göstermeli, kişinin her anını takip etmeliyiz ki güzellikleri öne çıkartabilesiniz! Bağlılığın bir başka çeşidi de bu tavır olmalı. Maşallah yemeden içmeden takipteyiz! Hayatlarının merak edilmesi sebebi ile her haberi, projeyi fanlardan esirgememek lazım!

Kazara fanı olduğunuz sanatçıya el, dil, yazı, yorum uzatılırsa birleşerek saldırıya geçilmeli! Aman Allah’ım son sürat birleşip, Voltran’ı oluşturmaları gerçekten inanılmaz! Haklı oldukları durumlar olduğu gibi haksız yere saldırıları da söz konusu. ..Saldırırken çirkinleşen, seviyesizleşenler de var, ama genelde yaş gurubu küçüldükçe bu tavır görülüyor. Seviyesiz söz sarf edenleri bazı aklı başında ve terbiyeleri ile dikkat çekenler hemen bertaraf edip, düzeltmeye çalışıyorlar. Hiyerarşik düzen burada da göz önünde…

Eğer oyun gücü ile göz dolduruyorsa kişi, haliyle fanları kanalların reytinglerini al-aşağı edebilecek güçte! Kanallar ayağını denk alsa iyi olur, yoksa diziniz tutmaz, kanalınız seyredilmez haber vereyim! Hala haberiniz yokmuş gibi davranmanız da kanalınızın duvara toslaması ile son bulur.

Bazı ünlüler fanları ile iletişimini hep canlı tutarken, her şeye rağmen sevilen ve tutkuyla bağlanılanlar da var. Fanlar aslında kendileri ile iletişim kuran ünlüleri daha çok tercih ediyor. Haliyle de koruma altına alıyorlar, hele bir ters laf edelim vay halimize! İnsan sevdiğini korur!

Alt alta yazılacak o kadar çok şey var ki sayfalar yetmez doğrusu!  Aslında fanlar kadar ünlülerin tavrı ve tarzı da önemli doğrusu, çizmeyi aşan durumlar söz konusu olduğunda fanlarını sakinleştirip, atan şalterleri tamir edecek, ateş almış ellerini, dillerini söndürecek güç sizlerin elinde. Unutmayın ki; bu kadar sevilmeseniz, takibe alınmasınız, beğenilip, takdir edilmeseniz kimse sizi kale almaz! Bu yüzden fanlarınızla aşkınızı her dem taze tutmalısınız!

Fan deyip geçmeyin! Onların aşkı o kadar tutkulu, karşılıksız ki ünlüler ve kanallar onları hoş tutmalı. Bedava tanıtımınızı yapan, dizinizi izlenilir kılan, reytingleri tavana vurduran, hatta gece yarıları adınıza tag başlatan, dünya gündeminde ya da Türkiye gündeminde sizleri aşkla taşıyan fanlara, canlara saygı duruşunda bulunmalıyız.

Hayatta saygı duyanlarınız çok olsun dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
 https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..