Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '17

 
Kategori
İnternet
 

Fark Edemediğimiz Tehlike: İnternet Bağımlılığı

Fark Edemediğimiz Tehlike: İnternet Bağımlılığı
 

Uzmanların yaptıkların araştırmalar sonucunda ne yazık ki günümüzün neredeyse tamamını İnternette ve sosyal medya kanallarında geçiriyoruz. Çalışırken, yemek yerken, sosyal ortamlarda ve hatta uyku arasında bile İnternet üzerinde bir şeylerle uğraşıyor ve kendimiz için ayırmamız gereken vakti sanal ortamda harcıyoruz.

 

Büyük bir tehlike haline gelen ve ortalama 1 saati bile internetsiz geçiremediğimiz bu durumda ortaya yeni bir bağımlılık türü çıktı: İnternet bağımlılığı

 

Kişilerin psikolojisini çok ciddi bir şekilde etkileyen ve kişinin sosyal becerilerinin körelmesine neden olan internet bağımlılığı, her geçen gün daha fazla kişiyi kendine çekiyor ve sanal dünyanın sanal büyüsüne kaptırıyor. Bireylerin psikolojilerinde kalıcı hasarlara yol açan internet bağımlılığı gerekli tedbirler alınmadığı zaman tehlikeli boyutlara gelerek sağlık açısından önemli hasarlar meydana getirmekte.

İnternet bağımlılığından kurtulmak için yapabileceğiniz bazı şeyler ise şöyle:

 

-          Kendinize özel zaman ayırın: Günün herhangi bir saatinde internette zaman harcamadan yapabileceğiniz çeşitli hobiler edinmek internet bağımlılığından kurtulmanız için size yardımcı olacaktır. Bu süre zarfında bulunduğunuz ortamda elektronik eşyalar bulundurmamak, yapılan işe odaklanacak motive edici unsurlara sahip olmak gibi etkenler yardımcı unsurlardır.

 

-          Sosyal çevreyi yeniden yapılandırma: Yeni arkadaş grupları edinmek ve çevrenizdeki insanlarla daha fazla etkileşim içine girmek internet bağımlılığından sizi kurtarmak adına önemli bir etkendir. Çevrenizdeki kişilerle etkileşim halindeyken internet kaynaklarını mümkün olduğunca kullanmamalı ve karşınızdaki kişilerle sağlıklı bir şekilde iletişim kurmaya çalışmalısınız.

 

-          Kitap okumak: İnternet ve sosyal medya bağımlılığından kurtulmak için boş zamanlarınızda kitap okuma alışkanlığı edinmek size yardımcı olacaktır. Bu sayede internette kaybettiğiniz zamanları daha iyi değerlendirebilir ve kendinizi geliştirmek, rahatlamak ve eğlenceli vakit geçirmek adına zamanı daha iyi kullanabilirsiniz.

 

-          Profesyonel destek almak: Eğer internet bağımlılığını her ne yaparsanız yapın kontrol altına alamıyorsanız profesyonel kişilerden psikolojik destek almalı ve bu bağımlılığın önüne geçmek için gerekli adımları atmalısınız. Eğer doğru zamanda yardım almazsanız yaşadığınız bağımlılık psikolojinizde ciddi hasarlara yol açabilir ve çevre ilişkilerinizden kişisel özelliklerinize kadar birçok şeyin değişmesine yol açarak kalıcı hasarlar bırakabilir. 

 
Toplam blog
: 13
: 205
Kayıt tarihi
: 14.08.17
 
 

1999 yılında İstanbul'da doğdum. İlköğretim ve Lise hayatımı'da İstanbul'da tamamladım. Uzun zama..