Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '13

 
Kategori
TV Programları
 

Fatih Harbiye'de neler oluyor?

Fatih Harbiye'de neler oluyor?
 

Fox Tv.in dram ve duygusal dizisi Fatih Harbiye geçtiğimiz Cumartesi akşamı 5.ci bölümüyle ekranlara geldi. Peyami Safa’ın romanından günümüze uyarlanan diziye seyircinin ilgisi devam ediyor. Reytinglere bakılırsa her iki kategoride 3.cü olmuş. AB grubunda iki yarışma programını saymaz isek dizi dalında 1.ci diyebiliriz.

Annesinin bileziğini geri alabilmek için Macit’in teklifini kabul eder ve tekneye gider. Bileziği alır, Macit’ in dans teklifini kabul eder, kendisini öpmek isteyen Macit, Neriman’dan tokat yer. O anda sahile gelen Pelin Neriman’a ağır hakaretler yağdırır ve bir tokat da Pelin’den Neriman’ın suratına gelir. Pelin deli gibidir. Macit’in ilgisizliğinden, telefonlarına açmamasından çılgına döner, intihara kalkışır. Kız kardeşi Duygu engeller.

Fatih’te beraber büyüdükleri çocukluk aşkı Şinasi elini çabuk tutar, ailesiyle Neriman’ı babasından istemeye gider. Neriman’ın diğer tarafta modern İstanbul’un zengin üst sınıfından yakışıklı Macit’e az da olsa gönlü akmış gibi. Bu iki farklı hayat ve kültürler arasında sıkışan Neriman duygusal olarak kararsızdır. Çevresinde onun bu önüne çıkan fırsatı özenen can arkadaşı Fahriye ve halakızı Şahika, Neriman’ı Macit’ e doğru itelemektedir. Neriman mutluluk yolunda nasıl bir seçim yapacak.

Fatih Harbiye dizisine yeni bir oyuncu katıldı. Güzel kız Pınar Dikici  (Şahika) Neriman’ın halakızı karakterini canlandırıyor. Mahallenin haşarı kart delikanlılarından Cihan gözü Şahika’ın üstündedir. Şinasi’ nin ablasının da Cihan’ da gözü var, ama Cihan bu kıvılcımı görmez.

Dizimizde, izleyicinin cevap aradığı birçok sorular var?

Neriman annesinin mirasının peşinde mi?

Neriman Şinasi’ yi gerçekten seviyor mu?

Macit, Neriman’ da ne buldu?

Macit, Neriman’dan yediği tokadın izini yüzünde ve yüreğinde hissediyor mu?

Macit’in arkadaşı Onur, Pelin’ in gerçekten seviyor mu?

Günümüzde hala kaynana baskısı devam ediyor mu?

Zenginlik arayan Şahika, Cihan’ın ilgisine cevap verecek mi?

Faiz Bey, Şahika’nın giyim ve hareketlerine nasıl bir tavır koyacak?

Pelin, Faiz Beyle konuşabilecek mi?

Şinasi, o gece Faiz Bey’den verdik sözü alabilecek mi?

Neriman, benim tek gerçeğim dediği Şinasi ile evelenebilecek mi?

Kapıya Pelin’i durdurmaya gelen Macit ne yapacak?

Bütün bu soruların cevabını ileriki bölümleri bekleyecek ve cevaplarını alacağız. Şimdilik heyecan fırtınası devam ediyor.

Oyuncu kadrosunda, Kadir Doğulu (Macit), Neslihan Atagül (Neriman), Yunus Emre Yıldırımer (Şinasi), Dilara Öztunç (Pelin), Pınar Dikici (Şahika), Itır Esen (İnci), Özdemir Çiftçioğlu (Faiz Bey), Seda Türkmen (Fahriye) ve Fırat Topkorur (Cihan) oynuyor.

Bir Koliba Film (Ata Türkoğlu) yapımı olan Fatih Harbiye’in seneryosunu Hayriye Ersöz, Yönetmenliğini Sadullah Celen yapmaktadır.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..