Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '07

 
Kategori
Haber
 

Feldkamp yine yaptı yapacağını...

Galatasaray, Fenerbahçe'ye deplasmanda 2-0 mağlup oldu. Fenerbahçe'nin galibiyetini ve taraftarların centilmenliğini kutluyorum. Bundan sonra da bütün derbilerin dostluk çerçevesinde oynanmasını diliyorum.

Gelelim Feldkamp'a!

Galatasaray dün geceye kadar ligde mağlup olmayan tek takımdı. Ayrıca Galatasaray hala lider durumda. Fakat, hiç bir Galatasaray Taraftarı'nın bu durumdan memnun olduğunu düşünmüyorum. Diyeceksiniz ki; "Daha ne istiyorlar, sadece bir kez mağlup olmuş ve lider bir takım. Neden memnun değiller?". Bunu Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp'ta söylüyor. Önemli olan mağlup olmamak değil. Önemli olan galip gelmek. Önemli olan puan kaybetmemek. Sivasspor tam üç kez mağlup oldu fakat Galatasaray'ın sadece bir puan gerisindeler. Bugün oyanaycakları Denizlispor maçını kazanırlarsa Galatasaray'ın iki puan önüne geçerek lider olacaklar.

İstikrarsız futboldan, ilk yarıda geriye düşüp, ikinci yarıda yenmek için çabalamaktan, zorlukla kazanılan maçlardan, geç kalınan, zamanında yapılmayan oyuncu değişikliklerinden, ilk on birde yer almayan oyuncuların maçın bitmesine yakın, oyuna kurtarıcı olarak sokulmasından ve yapılan hatalı oyuncu değişikliklerinden hiç bir Galatasaray Taraftarı memnun değil.

Söylesenize Galatasaray hangi maçını rahat bir şekilde kazandı? Ne zaman futboluyla parmak ısırttı? Ne zaman farklı ve bol gollü bir galibiyet aldı? Bu sorularım Karl Heinz Feldkamp dönemine ve bu sezona ait. Bu söylediklerime Galatasaray'ın bu yıl Avrupa'da oynadığı maçlar da dahil. Zaten UEFA Kupası'nda ki durum da ortada. Galatasaray oynayacağı Austria Wien maçını kazansa dahi bir üst tura çıkamama ihtimali çok yüksek.

Feldkamp'ın değişmeyen bir ilk on bir kurması, taraftarlara güven veren bir Galatasaray kadrosu oluşturması, ayağı yere basan bir futbol organize etmesi gerektiğini düşünüyorum. Feldkamp oyuncu değişikliklerini de zamanında yapmalı. Büyük maçlarda kurtarıcı olarak oyuna son dakikalarda koyduğu futbolcuları ilk on birde oynatmalı. Eğer bu yazdıklarım feldkamp tarafından uygulanmazsa Galatasaray'ı çok zor günler bekliyor demektir.

Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..