Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '11

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe oyuncularını neden satıyor

Aslında toplumların ortak yönlerinden biridir zor zamanlarda biraraya gelmek fakat bu durum millet olarak bizim önemli karakter özelliklerimizden biri. Nitekim Fenerbahçe taraftarları devam eden çalkantılı süreçte, yönetimi başarısız bulanı veya Aykut Kocaman’ı beğenmeyeni demeden, sarı lacivertli yönetimin arkasında tam bir birlik oldu.

Bu birlik zaman zaman yapılan yürüyüşler ve sıkça paylaşılan bildiriler ile ne denli güçlü olduğunu gösterdi fakat sarı lacivertli taraftarların yönetimlerine bu desteğinin tanımını doğru yapmak gerekir. Zira Fenerbahçe taraftarının sergilediği duruşu, sorgusuz sualsiz bir destekten ziyade, içinde bulunulan zor zamanda kulübün yalnız olmadığı yönünde bir mesaj olarak görmek gerekir. Nitekim sarı lacivertlilerde sezon öncesi beklenmedik futbolcu satışları ve bu oyuncuların kadronun önemli isimleri olması taraftarlar arasında ciddi bir rahatsızlık yaratmış durumda. Her ne kadar bu satışlara neden olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılamama ve bu nedenle yaşanılan gelir kaybı gösterilse de her fırsatta maddi yönden güçlü olduğu vurgulanan Fenerbahçe için bu durumun yeterince geçerli bir mazeret olup olmadığı kolaylıkla tartışma konusu edilebilir.

Bu noktada Andre Santos’un sarı laciverlilere vedasını diğerlerinden ayrı bir çerçevede değerlendirmek gerekir. Çünkü bu transferde Fenerbahçe kadar Arsenal’in içinde bulunduğu durum da belirleyici oldu ve teklifin geldiği yer düşünüldüğünde Brezilyalı oyuncu, şayet Fenerbahçe için her şey yolunda gitse dahi muhtemelen takımdan ayrılırdı. Diğer taraftan A.Santos’un yerine kadroya dahil edilen Ziegler’in de Brezilyalı’dan aşağı kalır bir yanı olmaması bu kaybı sarı lacivertli camia adına bir derce anlaşılabilir kalıyor fakat önce Emenike ardından Lugano ve bugünlerde gideceği ciddi bir şekilde konuşulan Niang’ı kaybetmek Kadıköy ekibini, özellikle de gayet iyi bir ritim yakalandığı bir dönemde, hiç şüphesiz olumsuz etkileyecektir.

Velhasıl Fenerbahçe yönetimi için, devam eden süreçte kazanılan güçlü taraftar desteğini kaybetmemek adına, takımın mevcut durumu, oyuncuların satılma nedenleri ve yeni sezon ile ilgili beklentiler hakkında taraftarlar ile her fırsatta bilgi paylaşmak doğru bir yaklaşım olacaktır. Zira sarı laciverliler taraftarların gözünde alınan cezalardan dolayı yaşanılacak bir güç kaybı belirli bir noktaya kadar anlaşılabilir olacakken böylesi bir durumun satılan oyuncular veya yönetim tarafından alınan başka bir karar nedeniyle ortaya çıkması kabul edilebilir bir durum olarak kabul edilmeyecektir.

http://twitter.com/cannizamoglu

can.nizamoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..