Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe ve şeker koması

Fenerbahçe ve şeker koması
 

Bu maçı izlemeyenler kesinlikle bir şekilde bulup izlemeliler. KONYA TORKU ve fenerbahçe arasında 17.08.2013 akşamı oynanan maçı izlemeyen kişinin futbol adına hayatında daima bir eksiklik yer alır. İlk yarısı fenerbahçe’nin 2-0 üstünlüğüyle sona eren ve KONYA TORKU SPOR’un 3-2’lik galibiyetiyle sonuçlanan futbol müsabakası Türkiye Futbol tarihinde bir dönüm noktasıdır.

Abartmıyorum. Az bile söylediklerim.

Futbolu bugüne dek hiç takip etmeyenlerin ve futbolla uzaktan yakından ilgisi olmayanların dahi futbol adına her şeyi öğrenebilecekleri bir müsabaka oldu. Futbolla yatıp kalkanların ve futbol profesörlerinin bile çok şeyler öğrenebileceği bir karşılaşmadan bahsediyorum.

Özetini izlemekten bahsetmiyorum. 90 dakika kesintisiz tekrarını izlemelisiniz. İzlerken yanınızda bir kağıt bir kalem olsun ve not alın.

FUTBOLDAN HİÇ ANLAMAYANLARIN TUTACAĞI NOTLAR

1-      İlk yarı denilen 45 dakikalık sürenin tamamında, KONYA TORKU SPOR adında 11 kişiden oluşan korkak insanlar topluluğu, adeta zoraki şekilde yuvarlak bir nesneyi, ayaklarıyla yeşil sahanın bir tarafından öteki tarafına amaçsızca savuruyorlar. Ancak ikinci yarı denilen ve yine 45 dakika süren zaman zarfında rakip takıma karşı risk alarak, büyük bir üstünlük sağlamıştır.

2-      İlk 45 dakika boyunca fenerbahçe spor kulübü futbolcusu olarak adlandırılan insanlar da bu amaçsız ve korkak rakiplerinin hatalarından kaynaklanan ve topun iki direk arasından geçmesiyle gol olarak geçerlilik kazanan iki pozisyon sonucu skor olarak 2-0 üstünlük sağlamıştır. Ancak ikinci 45 dakikalık süre boyunca, risk alarak müsabakadan galibiyetle ayrılmak isteyen rakiplerine teslim olmuş ve üç direğe bağlı filelerinde (kalelerinde) üç gol görmeye engel olamamışlardır.

3-      Teknik direktör adı verilen kişi bir futbol kulübünün hangi 11 kişi ile oynayacağına karar veriyor, bu 11 kişinin hangi dizilişle sahada yer alınacağına karar veriyor ve oyundan çıkarıp oyuna soktuğu futbolcularla, maçın skorunu etkileyebiliyor.

4-      Futbolcu denilen kişilerin saha içinde görev aldığı süre boyunca futbol topu denen yuvarlak nesneye sahip olması, oynadığı mevkinin gerekliliklerini 90 dakika boyunca yerine getirmesi, topu düzgün biçimde yumuşatma-sürme-vurma faaliyetlerini eksiksiz yerine getirmesi ve sürekli doğru pozisyon alabilmek için hızlı ve doğru karar vermesi gerekir.

5-      Futbol’da skor ne olursa olsun, 90 dakikanın sonunda hakem denilen ve maçı yöneten kişinin son düdüğü çalana kadar, üstünlük sağlanamaz ve galibiyet sonucu verilen üç puan alınamaz.

FUTBOLU AZ ÇOK BİLENLERİN TUTACAĞI NOTLAR

1-      Birince devre: Bu KONYA TORKU SPOR’dan bir cacık olmaz.

2-      Birinci devre: fenerbahçe elini kolunu sallaya sallaya 3-0, 5-0 alır bu maçı.

3-      Birinci devre: Ersun Hoca takımını buldu. Uğur Hoca keşke ikinci ligde kalmaya devam etseydi.

İkinci devre: Allah belanı versin Ersun. Bu Uğur Hoca’ya helal olsun.

4-      Adamı gol kralı olacak diye aldılar karşı karşıya gol atamıyor. Salih’i İstanbul bozmuş. Cristian Baroni bugün evde yengeyle sorun yaşamış belli. Gökhan nerde?

Helal olsun KONYA’nın topçularına.

5-      Şeker Komasına girmek bu olsa gerek. 

 
Toplam blog
: 37
: 427
Kayıt tarihi
: 03.04.11
 
 

Güncel konularda yazacağım blogları sizinle paylaşmak için burdayım. Severek yaptığım bir uğraştı..