Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '17

 
Kategori
Siyaset
 

FETÖ neden normal yolla iktidara gelmeyi düşünmedi?

Herkes darbeye odaklandı, bu soru sorulmadı, bu konu da konuşulmadı. Yapılanma şekline bakıyorsunuz kırk yıl öncesine dayanıyor. E bu kadar zaman, bu kadar da güç edinildiğine göre büyük çalışmalar yapılmış.

FETÖ artık katil bir örgüt, şöyle yapsaydı iyi olurdu demeyeceğim. Ancak insan yine de merak ediyor, bunca işi parti kurarak iktidara gelmeye harcasan belki de başarılı olurdun.

Daha başlangıçta niyetin ülkeyi yıkmak olduğu, bir diğeri ise demokratik yolla iktidara gelindiği zaman yapılamayacak (yapılmasına müsaade edilmeyecek) şeyler planlandığı anlaşılıyor.

Sonra kendisi bilgili biri değil, askerden polisten darbeci olur ama yönetici olmaz; örgütün yapılanmasına bakılınca böyle bir şey hiç düşünülmemiş sanki.

Belki halkta karşılığı olan muhafazakâr anlayışın zaten Ak Parti’de toplandığı düşünüldü. Ama darbenin geneline bakıldığında normal yolla (parti kurarak)iktidara gelmenin sanki hiç düşünülmediği gibi bir durum var.

“Demokratik yolla iktidara gelindiği zaman yapılamayacak (yapılmasına müsaade edilmeyecek) şeyler planlandığı” ihtimali de önemli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..