Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Fırat: Umudun yolculuğu - 1

Uçsuz bucaksız, sarp kayaların gizlediği esrarengiz bir mağarada doğdu. Etrafına şöyle bir bakındı. kimsecikler yoktu, bembeyaz örtüyü ve kara kanatlı kartalları saymasak. Kovalamaca oynayan yumak yumak beyazlıklara 'bunlar da bulut olsa gerek' diye göz gezdirdi.

'Tabula rasa' değildi ama herşeyi de biliyor sayılmazdı. Aklında bir anda bir sürü soru belirdi. 'Ben kimim' 'niye burdayım' 'ne yapacağım'... gibi. Sert bir rüzgarın fırlattığı kar parçası bir an için onu kendine getirdi. İrkildi. 'Buradan çıksam iyi olacak' diye düşündü. Oturup beklemek hiçbir işe yaramazdı. Hem neyi bekleyecekti ki. Yolculuğa karar verdi ama hisleri onu çok çetin bir yolculuğun beklediğini söylüyordu. Kararını verdi ve hiçbir güç onu kararından vazgeçiremezdi. Nereye, nasıl gideceğini de bilmiyordu. Bunları bilmemesi o kuytu köşede çaresiz kalmasından daha sıkıcı gelmiyordu. Ne de olsa onun karakterine özgürlük mayası çalınmıştı.

Dışarıya çıkar çıkmaz yamaçta olduğunun farkına vardı ama çok geçti. Dengesini kaybetmişti ve yuvarlanıyordu. 'Hay Allah! belliydi bu yolculuk çetin geçecek ama bu kadar mı erken' diye geçirdi içinden. Yamaçların arasında başını o kayadan bu kayaya çarparken güneş de etkisini hissettirmeye başlıyordu yavaş yavaş. Bu da yolcumuzun erimesine neden oluyordu. Önce bu halinden endişe duydu. Sonra daha çok hızlandığının farkına vardığında bunun aslında sadece bir şekil değişikliği olduğuna, endişelenmeye mahal olmadığına karar verdi.

Yolculuk sarp kayaların arasında sıkıcı olmaya başlamıştı. Henüs dostu, yoldaşı da yoktu ortlalıkta. 'İlerde karşılaşırım belki ama öncelikle kendime bir uğraş bulsam iyi olacak' diye düşündü. Kafasını çarptığı yamaçlardaki taşları toprağı kazıyıp peşinde sürüklemeye başladı. Beklediği yoldaşları birer ikişer karşısına çıkıp ona katılmaya başladılar. O kazıdıkça arkadaşları da kazımaya heveslendiler. Bundan keyif aldığını hisseti. Yolculuk gittikçe derinden devam etmeye başladı. Derinleştikçe de katılımcı sayısı artıyordu. Acaba alçaktan gittiğim için mi yoksa yaptığım iş için mi bunlar bana katılıyor? diye düşündüyse de katılımcılardan oldukça memnundu.

 
Toplam blog
: 7
: 729
Kayıt tarihi
: 14.02.07
 
 

Hatay Antakya'da doğdum. İlköğretim ve ortaöğretimi burada tamamladıktan sonra Samsun 19 Mayıs Ün..