Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '08

 
Kategori
Siyaset
 

Fırıldak ( ? )

Fırıldak ( ? )
 

“ Bahçede iğde midir?

Dalları yerde midir?

Her gördüğün seversin,

Sende ki mide midir? ”

Sana boşuna iyi kıvırır dememişler Fırıldak Adam. Kendi ifadenle, senin bütün arkadaşların karşıt görüşlüdür . Sen her dönem bir başka kulvarda at koşturursun. Sana böyle öğretmişler bu işi , günahı vebali öğretenin boynuna.

Akşam A partili, sabah B partili olursun. İki dönem üst üste aynı yerde durduğun görülmemiştir. Akşam çocuk, cahil, tefeci, sahteci, ikiyüzlü, yalancı vb. ile suçladığın kişilerin yanında utanıp sıkılmadan kasıla kasıla oturabiliyorsun. Brova sana çocuk. (Helal olsun bu yollar sana.) Sen bu gidişle kesin muhtar, belediye başkanı, milletvekili hatta bakan bile olursun. Nereye bakan olursun , nereye bakarsın bilemiyorum artık. Sanma ki yanında bulunmaya, yanında görünmeye çalıştığın insanlar sana güveniyor. Senin gibilerin yüzünden politikadan iğrenecek bu millet.

İnsanlar basit çıkarlar için kişiliğini, karakterini, inandığı, kazandığı değerleri, değer yargılarını bir çırpıda silip atarsa belki bir yerlere gelebilir . Ancak o artık insan değil, insan gölgesi olabilir. Unutma sakın insanın kendi vicdanı en büyük mahkemedir. Orada yargılanmaktan hiç kimse kurtulamaz. Tanık da kendisidir insanın, o mahkemede. Birçok insanın inme, ruh hastalıkları vb. rahatsızlıklarının nedeni, o kişi için “vicdan mahkemesinin kestiği cezadır” . Bu bir ilenme değil bir saptamadır. İnanmadığın yerde bulunduğun, inanmadığın değerleri savunduğun için, kendi vicdanın yakana yapışacaktır eninde sonunda. İnsan olarak kendine saygı duymalısın. İnsanca yaşamaya, insanca düşünmeye, insanca şeyler yapmaya çalışmalısın. Bunlar önce senin kendine güven duygusu kazanabilmen, kendine saygılı olabilmen ve kendi sağlığın için gerekli ön koşullardandır. Hırsın aklının önüne geçmesin. Daha sonra yine bu toplumun içinde , yine bu insanlarla birlikte yaşayacaksın unutma.

“ -Müslüman mısın?

-Elhamdülillah.

-Döner misin?

-Fırıl fırıl.”

Fırıl fırıl dönenden değil Müslüman, insan bile olmaz bunu biliyorsun sen. İnsanın özü sözü bir olmalıdır.

Bizi çağdaş dünya ile buluşturan , insanca yaşamamızı sağlayan Atatürk ilke ve devrimleriyle, travma yaşandığını savlayan yobazın takiyyesine karşı, ilkesiz, inançsız, köprüden geçene kadar herkese dayı diyenlere karşı uyanık olmak zorundadır herkes. Yapmacık, sahte gülücükler, davranışlar bizleri hep yanılttı.

Bu kez de öyle olmasın !

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..