- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Fırında alabalık nasıl yapılır
yakışıklı ,harika lezzetli bir balık
4 Adet olan, Alabalıkları iyice tatlı su içerisinde temizleyip yıkayın ve Havlu peçetede kurulayınız. Sıvı Yağ ilave edilmiş olan tepsiye 4 adet alabalığı, ön arka şeklinde diziniz. Üzerlerine yarım limonu dilimler halinde yerleştiriniz. Yanlarına ise, daha önceden hazırladığımız patates dilimlerini ve soğan dilimlerini koyunuz.
Sonra sıvı zeytin yağını üzerlerine dökünüz (1çay bardagı kadar). Sivri biberleri de koyduktan sonra, daha önceden 250 dereceye ısıtılmış fırında, 45dakika 190 derecede pişiriniz. Salata, limon ve tatlı soğan eşliğinde servis yapabilirsiniz... Afiyet olsun...
Not:Balıkları Kadıköy balık pazarından da kestirip alabilirsiniz...
:Sıvı yağ yerine eritilmiş olan tereyağınıda kullanabilirsiniz