Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
Okunma Sayısı
16871
 

Fırında alabalık nasıl yapılır

Fırında alabalık nasıl yapılır
 

yakışıklı ,harika lezzetli bir balık


4 Adet olan, Alabalıkları iyice tatlı su içerisinde temizleyip yıkayın ve Havlu peçetede kurulayınız. Sıvı Yağ ilave edilmiş olan tepsiye 4 adet alabalığı, ön arka şeklinde diziniz. Üzerlerine yarım limonu dilimler halinde yerleştiriniz. Yanlarına ise, daha önceden hazırladığımız patates dilimlerini ve soğan dilimlerini koyunuz.

Sonra sıvı zeytin yağını üzerlerine dökünüz (1çay bardagı kadar). Sivri biberleri de koyduktan sonra, daha önceden 250 dereceye ısıtılmış fırında, 45dakika 190 derecede pişiriniz. Salata, limon ve tatlı soğan eşliğinde servis yapabilirsiniz... Afiyet olsun...

Not:Balıkları Kadıköy balık pazarından da kestirip alabilirsiniz...
:Sıvı yağ yerine eritilmiş olan tereyağınıda kullanabilirsiniz

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 238
Toplam yorum
: 12
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 2137
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabe..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster