Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fırında Patlıcan Dilimleri

Fırında Patlıcan Dilimleri
 

Merhaba,
 
Yaz yemeklerinin en sevilen sebzesi kuşkusuz patlıcandır. Hele bir de fırında en hafifinden pişirilirse tadından yenmez.:)
 Ben dilimler daha etli olsun diye  bostan patlıcanını tercih ettim.
 
MALZEMELER:
 
Bostan patlıcanı
 
Domates
 
Sarımsak
 
Taze soğan
 
Fesleğen
 
Maydanoz
 
Taze kekik
 
Kaşar peyniri
 
Tuz.
 
YAPILIŞI :
 
Patlıcanlar yıkanıp, 2 cm. kalınlığında kesilir. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ile ovalanır.
 Ayrı bir kapta 2 adet ufak ufak doğranmış domates, 2 diş sarımsak, doğranmış taze soğan, fesleğen, maydanoz  ve taze kekikten oluşan karışım hazırlanır.
 Fırın tepsisine önce fırın kağıdı sonra patlıcan dilimleri dizilir. Daha sonra  patlıcanların  üzerine  hazırladığımız harcı  bolca süreriz. 
200 derecede  ısıda  pişirilir. Arzu edilirse çıkarmaya yakın kaşar rendelenir. Yaklaşık 10, 15 dakika sonra fırından alınır.
 
Afiyet olsun.