Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '09

 
Kategori
Sinema
 

Friends kaldığı yerden

Friends kaldığı yerden
 

Friends


Bir önceki yazımı Friends dizisi hakkında yazmıştım. Yazımın sonunda dizi ile ilgili hayranlarının severek okuyacağını düşündüğüm, dizi ile ilgili ilginç bilgilerin yer aldığı bir devam yazısıyla Friends ateşini biraz daha alevlendirmek istediğimi belirtmiştim. Sözü çok fazla uzatmadan, diziyle ilgili devam edelim.

    Friends ismine karar verilmeden önce düşünülen isimler şunlardı: Imsomnia Cafe, Friends Like Us, Six Of One ve Across The Hall.
    Dizide Monica Geller karakterini canlandıran Courtney Cox, kendisine teklif edilen Rachel Green rolünü reddetmiştir. Senaryoyu okuyunca Monica karakterinin kendisine daha uygun olduğunu belirtmiş ve yapımcılardan bu rolün kendisine verilmesini istemiştir.
    Monica'nın dairesinin kapısında yer alan çerçeve, ekipten birinin orada bulunan aynayı yanlışlıkla kırması ve çerçevenin kapıda tuhaf gözükmemesiyle dizideki yerini almıştır.
    Karakterlere oyuncu seçimleri Los Angeles ve New York'ta yapılmıştır. Her rol için oluşturulan 1000 kişilik kısa liste 75 kişiye indirilmiştir.
    Dizide rolünü ilk alan isim Ross karakterine can veren David Schwimmer olmuştur. Dizinin yapımcılarının daha önce Schwimmer ile çalışmış olmaları, bu kararı almalarında önemli etken olmuştur.
    Dizinin yapımcıları David Crane ve Marta Kaufmann, Joey Tribbiani rolünde başlarda Matt LeBlanc'i istememişlerdir. Fakat Matt LeBlanc'in karaktere kattığı değişik tarzla beraber rol ona gitmiştir.
    Dizide karakterlerin şekillenmesinin ilk sezonla beraber daha da oturmuş olduğu gözlenmektedir. Yapımcılar, oyuncuların da karakterlere kendilerinden bir şeyler katmalarına izin vermişlerdir. Böylece daha komik bir Joey ve daha takıntılı bir Monica izleme fırsatı bulmuş olduk.
    Senaristler başlarda Monica ile Joey arasında bir ilişki olmasını istemişlerdir, ancak sonradan Monica ile Chandler arasında bir ilişki olmasını uygun görmüşlerdir.
    Jenerikte görülen havuz sahnesi Warner Bros stüdyolarında sabahın dördünde çekilmiştir.
    Lisa Kudrow'un canlandırdığı Phoebe Buffay karakterinin ikiz kardeşi olan Ursula Buffay karakteri, ayrıca Mad About You isimli dizide de bir garsonu canlandırmaktadır. Mad About You dizisinin yıldızları Helen Hunt ve Leila Kenzle'nin konuk oyuncu olarak rol aldıkları birinci sezonun on altıncı bölümünde Phoebe'yi Ursula zannetmeleriyle, Mad About You dizisine göndermede bulunulmuştur.
    Dizide Phoebe'nin hamile olduğu bölümler, Lisa Kudrow'un gerçek hayatta hamile olması sebebiyle senaryoya eklenmiştir.
    Altı karakterden sadece Chandler ailenin tek çocuğudur. Diğer karakterlerin hepsinin kardeşleri vardır.
    Başroldeki altı karakterden başka on sezon boyunca farklı bölümlerde görülen isimler Gunther ve Monica ile Ross'un ailesi Jack ve Judy Geller'dır.
    Dizinin başlamasından önce senaristler Phoebe ve Chandler karakterlerini yan rol olarak düşünmüşlerdir.
    Dizinin konuk oyuncu kadrosu oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Dizide rol alan konuk oyunculardan göze çarpanlar şunlardır: George Clooney, Brad Pitt, Tom Selleck, Susan Sarandon, Reese Witherspoon, Christina Applegate, Gary Oldman, Bruce Willis, Elle Macpherson, Anna Faris, Vinona Ryder, Denise Richards, Sean Penn, Alec Baldwin, Jon Lovitz, Julia Roberts, Robin Williams, Brooke Shields, Ben Stiller, Charlie Sheen, Rebecca Romjin, Selma Blair.

Friends hakkında derlediklerim bunlar. Eminim gözden kaçan, atladığım bir çok nokta vardır. Bu eksikliklerin de sizlerin yorumlarıyla giderilmesi dileğimle. Sağlıcakla kalın.

Not: Friends dizisinin sinema filminin çekilmesi düşüncesi internet üzerinde yıllardır dillendirilen bir dilek. Umarım bu dilek bir gün gerçekleşir de eski dostlarımızı tekrar görebiliriz.

Kaynaklar:

http://en.wikipedia.org/wiki/Friends
http://www.imdb.com/title/tt0108778/trivia

 
Toplam blog
: 92
: 2632
Kayıt tarihi
: 28.01.09
 
 

Parliament Sinema Klübü'nde yayınlanan filmleri izlemek için çocuk halimle uykudan feragat ettiği..