Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Futbol yorumcularını yorumlamak...

Futbol yorumcularını yorumlamak...
 

Her pazar ve pazartesi akşamları gece yarısına kadar devam eden spor programları ve bu programlardaki yorumcular...

Reyting uğruna yapılan acımasız infazlar ve katı eleştiriler, kendi aralarındaki tartışmalar ve bunları izleyen futbol meraklıları...

Bu defa yorumlayanları yorumlamak nasıl olur diye düşündüm. Şöyle bir şeyler çıktı.

Maraton programı ( Lig TV )

Erman Toroğlu:

Hakemlik zamanında Avrupa' da yönettiği bir maçtan önce Gürcistan takımının verdiği 10.000 doları alarak UEFA temsilcisine verip, Gürcistan takımının 2 yıl ceza almasına neden olan ve bu takımın ikiz futbolcuları olan Arçil ve Şota' yı Türk takımlarına tavsiye eden ve alırsanız ikisini birden alın diyen bir yorumcu. Sonuçta bu futbolcular bir dönem Trabzonspor' a başarıyla hizmet etmişti.

Yönettiği bir maçta Okan' ın ayağı kırılmasına rağmen oyunu devam ettiren, yorumculuk zamanında hatalı olduğunu kabul eden, sahadaki kabadayı tutumunu yorumculukta da sürdüren, bazen dilinin ölçüsünü kaçırmasına rağmen, inandırıcı özelliği olan bir yorumcu.

Bu tavukları yemem deyince tavukçuluk sektörünü krize uğratan, mesleği icabı meyvenin ve sebzenin iyisinden anlayan ve insanların sözüne güvendiği bir tip. Geçtiğimiz günlerde bir gazetedeki röportajında yapılan anket sonucu sözüne en çok güvenilen kimse olduğu yazıyordu. Bu yüzden kendisine kadın ped reklamında oynaması için teklifte bulunulduğunu ve teklifi kabul ettiği de bu röpotajda yer alıyordu.

Hıncal Uluç' la başlayan beraberliğini onu frenlemek görevini üstlenen Şansal Büyüka ile sürdürmekte olup, izleyicilerin sıkılmadan izlediği bir program.

90 Dakika ( NTV )

Hıncal Uluç:

Herşeyi bilen adam. Tam bir megolaman. Her fırsatta içinde bulunduğu medyayı eleştiren. Bir çok yerde kendini hedef gösteren, Mustafa Denizli' nin içimizdeki İrlandalılar sözünü o İrlandalı benim diyerek üzerine alan, Fatih Terim' in Galatasaray' ı çalıştırdığı dönemde; Fatih Terim, bana inat takımı tandem oynatıyor diyerek Fatih' i çıldırtan, buna rağmen doğruları da cesaretle dile getiren, benzin istasyonunda kurşunsuz benzin alırken kurşunlanan ilk futbol yorumcusu. 90 dakika programı da sıkılmadan izlenen bir program.

Telegol ( Kanal 1 )

Serhat Ulueren ve ekibi:

Kendi kendilerine gündem yaratıp, o gündem üzerinde tartışan bir ekip. O ekipte yer alan Samet Aybaba izleyicileri çıldırtırken, ekibin eski elemanı Ziya Şengül'ün sıhhatini düşünerek Star'dan Kanal 1 e transfer olan bu ekipten ayrıldığını düşünüyorum.

6 Pas ( Show TV )

Ahmet Çakar:

Hıncal Uluç' tan sonra silahlı saldırıya uğrayan ikinci yorumcu.

Her geçen hafta başta hakemler olmak üzere eleştirisinin dozunu arttıran, bir hafta önce bütün spor yorumcuları terbiyesizdir. Ben de bunların içindeyim diyen, bu hafta da hakemlere ağır hakaretler eden ve en sonunda RTUK başkanının dayanamayıp programa bağlanması...

Programdaki diğer yorumculara söz hakkı vermeyen, 3 saatlik programın 2, 5 saatinde kendi konuşmak isteyen, meslektaşlarını azarlayan, eskiden birlikte program yaptığı Kazım Kanat'ı her lafında bozan, şimdiki meslektaşlarına da aynı şeyi yapmak isteyen fakat bu defa karşığında cevabını alan bir yorumcu.

Stadyum, Tele Lig ( TRT 1 )

TRT nin kalitesiyle özdeşen yorumcular gerek Ömer Urundül, gerek Mehmet Demirkol, gerek se Zeki Çöl gibi efendi ve değerli yorumcuların yer aldığı seviyeli bir program.

Televizyonda daha bir çok spor progrmları olmasına rağmen, belli başlı olanları sıraladım. Öyle sanıyorum ki benim yorumlarım bazı programlarda onların yaptığı yorumlar kadar acımasız olmamıştır.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..