Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray:2- Beşiktaş:1. Galatasaray büyük olduğunu yine gösterdi.

Galatasaray:2- Beşiktaş:1. Galatasaray büyük olduğunu yine gösterdi.
 

 

Süper Lig'deki derbi maçta Galatasaray, Türk Telekom Arena' statında Beşiktaş'ı konuk etti.

Bu maçta, Galatasaray , benim de daha önceki tahminimi aşarak, Beşiktaş’ı temiz bir skorla (2-1) yendi.

Galatasaray ve Beşiktaş bugün tam 332. kez karşılaştılar. 22 Ağustos 1924’te başlayan 89 yıllık çekişmede Galatasaray’ın galibiyet bakımından Galatasaray (115)ın, Beşiktaş'a (105) üstünlüğü vardı.

Galatasaray ve Beşiktaş, 331 maçta 111 kez sahadan berabere ayrıldılar. Galatasaray’ın 466 golüne karşılık, Beşiktaş 440 golle cevap verdi. Galatasaray’ı son 5 maçta yenemeyen Beşiktaş son galibiyetini 30 Nisan 2011’de 2-0’lık skorla elde etmişti.

Takım:

Galatasaray: Muslera, Sabri, Dany, Semih, Riera, Hamit, Selçuk, Melo, Emre, Umut, Elmander.
Teknik Direktör : Fatih Terim

Beşiktaş'ın derbi 11'i belli oldu: McGregor, Mehmet Akgün, Sivok, İbrahim, Gökhan, Necip, Veli, Hilbert, Fernandes, Olcay, Holosko
Teknik Direktör : Samet Aybaba

Goller :

4.dk. Emre Çolak Umut’un pasıyla ,Galatasaray’ın ilk golünü attı. (1-0)
45.dk. Bu kez Selçuk’un frikikten gelen pasıyla Riera ikinci Galatasaray golunü attı (2-9)
Devre bu sonuçla bitti.
50.dk. İkinci yarının hemen başında Sivok Fernandez’in korner’den gelen pasıyla  Beşiktaş’ın tek golünü attı. (2-1)


Değerlendirme :

Eğer Beşiktaş bu maçta Galatasaray’ı yenseydi, bu haftadan itibaren, Liderlik el değiştirecek ve Beşiktaş 3.5 yıl sonra ligde ilk kez liderlik koltuğuna oturacaktı ama kısmet olmadı.

- Fatih Terim, yine bazı sürprizlerle takımı sahaya sürdü. Sabri’ye güvenini tazeledi. Sabri de bu güveni boşa çıkarmadı ve ileriye bir çok gollük pas gönderdi. Böylece hala  çok yararlı olabilecek bir futbolcu olduğunu  kanıtladı.

-Bu kez ilk 11’de Burak değil Elmander’le birlikte sahaya Umut çıktı ve Umut daha dağıtıcı bir futbolcu olduğunu gösterdi.

-Galatasaray'da Felipe Melo’nun  63. dakikada rakibi Oğuzhan'a yaptığı hareket sonucunda  (tükürdüğü iddaa edildi..) doğrudan Kırmızı Kart görmesi ve takımını 10 kişi bırakması affedilmez bir hataydı.
-Galatasaray'da, Inter’den yeni transfer Weslej Sneijder, Beşiktaş'ta ise Dentinho ikinci yarıda oyuna girdiler ve taraftarlar ilk kez bu yeni transferleri kısa bir süre de olsa  Türkiye'de bir derbi maçında seyretmiş oldular.

-Bazı oyuncular yine hayal kırıklığı yaratsalar da (mesela Hamit Altıntop; mesela Felipe Melo…)  yine de Galatasaray ne yapıp yapıp sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi. Bu bakımdan  Fatih Terim  tebrik edilmelidir.

-Samet Aybaba ise tek kelime ile şansızdı. Ne takımı istediği futbolu oynayabildi; ne de bireysel yetenekler kendini gösterebildi. Sözgelimi, bir Fernandez’den, bir Holosco’dan beklenenler ne yazık ki yerine gelmedi.

İşte belli ki, Derbi maçlarda  kimin üstün geleceği pek kolay belli olmuyor. Daha doğrusu sahada belli oluyor.

Galatasarayı , Lig Liderini,  sürekli alkışlıyoruz .

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..