Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

Gazetecinin(!) Hovardalığı

Gazetecinin(!)  Hovardalığı
 

"Delidir, ne yapsa yeridir " dememek lazım !..


İki farklı insan profili çizelim bugün. Fazla detaya girmeyeceğim merak etmeyin..

Biri, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, diğeri Sabah gazetesi yazarı Mr. Engin.

Biri, AB’nin en önemli kurumlarında önemli görevler üstlenmiş bir diplomattır. CV’sinde “Londra Westminster Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdikten sonra yüksek lisansını London School of Economics’de tamamlamıştır. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve giriş seviyesinde Arapça, Farsça bilmektedir. Uluslararası işaret diliyle de konuşabilmektedir “ diye yazar..

Mr. Engin’in cv’sinde ise “Sabah gazetesi yazarıdır, Patavassızdır” diye yazar.

Biri BM’deki Engelli İnsan Hakları Sekreterliği gibi bir üst düzey görevi yarıda bırakarak Türkiye’ye dönmüş ve burada bir şeyler yapmak istemiş ve siyasete girmiş. Güler yüzlü ve her zaman pozitif ve bir o kadar da zarif bir hanımefendi..

Mr. Engin ise, her zaman suretinden bile negatif enerji fışkıran, yalnızca bir yerleri, birilerini pohpohlayarak, belden aşağı vurarak, bir yerlerin sesi gibi davranarak yazan bir gazete yazarı..

Biri, İsviçre Zürih’te ‘sanat’ eğitimi aldığı dönemde 17 yaşındaki bir genci trenin altına düşmekten kurtarıyor ama kendisini  raylara düşmekten kurtaramaz  ve geçirdiği kaza sonucu sol kolunu ve bacağını kaybeder. O artık bir özürlüdür ama yaşama sevincinden, gücünden, enerjisinden hiçbir şey kaybetmez. Hatta öyle ki, onun bu dik duruşu, Zürih Üniversitesi Hastanesi’ne tez konusu bile olur ve bu kitaplaştırılır. Bunu kaç kişi becerebilir.

Diğeri, yani Mr. Engin ise belki işi ile evi arasında cipiyle gidip geliyordur. Beki özel şöförü vardır. Hatta O her gün irileşen göbeğini kaşırken, belki de alışverişlerini bile şoförüne yaptırıyordur. Mr. Engin, bir gazete yazarıdır. Mr. Engin sen kendini iktidara karşı feda edebilirken, trenin önüne kendini atabilir miydin, bir insan yaşamını kurtarmak için. İnsan yaşamı köşe yazısı yazarak kurtarılmaz ki ! Sonra bu ‘tez konusu’ bile olmaz…

Bunları uzatmak mümkün.. Peki neden bunları yazdım. Şunun için…

Mr. Engin, internetin dedikodu ve gereksiz/lüzumsuz bilgiler öttüren kuşu Tweeter’da Şafak Pavey için “hem özürlü hem CHP'li" demiş.. Bunun üzerine de Twitter’de Mr. Engin’e dalga dalga eleştiriler gelmiş. Eleştirilerin bir kısmını aşağıda sıraladım. Varın, gerisine siz karar verin..

TWITTER'DAKİ BU TEPKİLER MR. Engin için…

- Bu ülkede aklı başında bir sürü insan hala Engin Ardıç ve benzerlerini ciddiye alıyor ya... Benim aklım da bunu almıyor işte...
- Engin Ardıç, Şafak Pavey'e "hem özürlü hem CHP'li" demiş. Tıp çok ilerledi Engin, parası neyse verelim git yüz nakli yaptır. Sıfatsız gezme.
- Bu şey gene mi çıktı piyasaya Engin Ardıç be adam çirkinlik ve bayalıkla insan bu kadar mı beslenir. Midemi bulandırıyorsun derdin kaç para ki ?
-  Engin Ardıç gibilerin köşelerinde rahat etmeleri için Silivri zindanları onurlu insanlarla doldurulmadı mı?
- Engin Ardıç'ı kovmayan "Bizim Çalık" ve "Damat"... sizi de onun söylediklerine ortak sayıyorum....
- Siyasi görüş, seçtiğin parti, tuttuğun takım eleştirilebilir, tercih etmişsindir; özürlü olmak eleştirilemez, tercih değildir Engin Ardıç.
- Şafak Pavey için " Hem özürlü hem chp’li." diyen Engin Ardıç., İnsanlık çok güzel, gelsene...
- Sabah gazetesine not : yüz verdin deliye, geldi sıçtı halıya ! Yazıklar olsun bu medya patronlarına. Bu kaçıncı? Engin Ardıç hala yazacak mı ?
- Şimdi bu durumda engin ardıç gibiler "gazeteci", Ahmet Şık, Nedim Şener gibiler de "terörist" oluyor öyle mi? adaletini seveyim dünya

Ve bazı meslektaşlarından da tepki var Mr. Engin’e

Balçiçek İlter - Engin Ardıç Şafak pavey için Hem özürlü hem Chp'li demiş. Şaşıran var mı? beni şaşırtan hala o nefret dolu satırları yazmasına izin verilmesi
Nihat Genç - Şafak Pavey'e "hem özürlü hem CHP'li" diyen Engin Ardıç'a... "Bu surata şans tanımıyorum!"
Mehmet Baransu - Engin Ardıç'a neden cevap vermiyorsun diye soran arkadaşlara. Ciddiye almadığım birine ne diye cevap vereyim. Ardıç "öleli" 10 yıl oldu

Durum bu merkez de iken Şafak Pavey’in Mr. Engin’e cevabı ise şöyle :

"Bu yazının üzerinde hiç durmadım. Hatta bunları iltifat olarak kabul ediyorum. Hem engelli hem de CHP'li olmaktan gurur duyuyorum."

Sonuç olarak;

Biri, “Fiziksel Engellidir”, diğeri “zihinsel”….

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..