Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '10

 
Kategori
Güncel
 

Gaziler gününde gaziler, boş laf değil haklarını istiyor

Gaziler gününde gaziler, boş laf değil haklarını istiyor
 

Gaziler Gününün Anlamı, Gazilere Haklarını Vermektir


Bütün yurtta olduğu gibi ilimizde de Gaziler Günü kutlandı.

Ankara ve İstanbul’daki kutlamalarda şehit yakınları ve gaziler arasında duygusal anlar yaşandı. Ankara Valisinin törenlere katılmayışı protesto edildi. 600.- TL ile sefilleri oynayan ve sayıları ülke çapında 50 bin olan gaziler, Halkoylaması arifesinde adlarını kullanan ve “Gazilere Pozitif Ayrımcılık” uygulanacağını ilan eden AKP iktidarından kuru ve boş laflarla dolu törenler yerine, haklarını istiyorlar.

Burdur Cumhuriyet Meydanında saat 11, 00’de çelenk sunma töreniyle başlayan Gaziler Günü anma ve kutlama etkinlikleri Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ve müteakiben gazilere verilen öğle yemeği ile kutlandı.

Vali Tapsız

Yerine Törene Vali Yardımcısı Katıldı

Vali Tapsız’ın törene katılmayışının dikkati çektiği Gaziler Günü kutlama faaliyetlerine Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Garnizon Komutanı, CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, CHP Merkez İlçe Başkanı Recep Karakaya, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, daire müdürleri, gaziler ve çok sayıda asker katıldı.

Valilik, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur Şube Başkanlığının çelenk sunmalarının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi.

İtirazı Olan Yine Aynı Cevabı Alacaktır

Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Hasan Öztürk yaptığı konuşmada, milletin “bekasının garantisi”nin gaziler olduğunu, gazilerin “Türk kahramanlığının sönmeyen meşalesi” olduğunu, “laik, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti”ni sonsuza kadar yaşatmanın her Türk’ün görevi” olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Gaziler Günü, bir milletin varlığını, kimliğini ve bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı gündür. Bu vatanı hediye olarak almadığımızın en büyük kanıtı gazilerimizdir. Ecdadımızın canıyla, kanıyla aldığı bu ülke baştanbaşa şehit kanıyla sulanmıştır. Bizim vatanımızın tapusu en gerçekçi tapudur. İtirazı olan yine aynı cevabı alacaktır.”

Turan İlköğretim Okulu öğrencisi Rıza Önür’ün gaziler için okuduğu şiirin ardından tören sona erdi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..