Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '14

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Geç kalan Balıkesir’den örnek ve öncü Balıkesir’e

Geç kalan Balıkesir’den örnek ve öncü Balıkesir’e
 

Trafik sorunun en çağdaş çözümü kavşaklarda araçların birbiriyle karşılaşmadan alt-üst geçitleri kullanacak düzenlemeleri yapmaktır.

Trafik lambaları ile çözüm küçük yoğunluklu kavşaklarda düşünülebilir. Trafik yoğunluğu artınca trafik lambası çözüm olmaktan çıkar ve sorunu büyüten etken olmaya başlar.

Tıpkı  Emniyet kavşağından başlayıp eski SSK kavşağına kadar olan yolun durumu gibi.

Bu yol üzerindeki kavşaklarda alt-üst geçitlerle araçların trafik lambasın bir biçimde doğrudan geçişi uzun yıllardır konuşmuş ancak yöneticiler tarafından yapılamamıştır.

Ülkemizin diğer şehirlerine bakınca vizyon ve alt ve üst yapılanması, sosyal ve kültürel yaşamı çok gerilerde kalmış bir şehir olduğumuz açıktır.

30 Mart 2014 seçimleri ile Balıkesir Büyükşehir olmuş ve Sayın Edip Uğur Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Bu tarih Balıkesir’in makus talihinin sona erdiği yıllardır duraklayan Balıkesir’in koşmaya başladığı bir tarihtir.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 5 aydır bir yandan 20 ilçede yapılanmaya çalışırken bir yandan da sorunlara çözümler üretmektedir.

Bu çözümler teknik ve yasal işlemleri tamamlandıkça şehir hayatında, 20 ilçemizde ortaya çıkacaktır.

Trafik sorununu çözümü için sadece kavşak düzenlemeleri yeterli olmayacaktır. Bu nedenle ana yollar üzerindeki trafik yükünü azaltmak için alternatif yolların da kavşak düzenlemeleri ile birlikte üretilmesi gerekir.

Bu anlamda ilk olarak Emniyet kavşağından Gala-Hal tarafına doğru yeni yol çalışması başlatılmıştır. Bu yol sayesinde Bahçelievler, Adliye, Bigadiç, İzmir istikametine gidecek araçların şehir merkezine girmeden bu yolu kullanacaklardır. Bu sayede mevcut yolda trafik yoğunluğu azalacaktır.

Yol üzerindeki kavşaklardaki alt ve üst geçitlerle trafik sorunu uzun zaman hissedilmeyeceği açıktır.

Bu yol şehrimizde demiryolu ile paralel biçimde geçerek aslında şehri ikiye bölen bir yoldur. Karşılıklı geçişlerin bu yola çıkmadan gerçekleşmesi gerekir.   

Eski SSK şimdi Atatürk devlet hastanesi kavşağı sonrasında araç ve yayalar için alt geçit inşaatı geçtiğimiz hafta başlamıştır. Bu alt geçit sayesinde Gaziosmanpaşa ve Plevne Mahalleri birbiriyle irtibatlanacak ve SSK kavşağı veya Adliye kavşağını kullanmadan yani bu yola hiç çıkmadan geçiş sağlanabilecektir. Bu kavşak bölgedeki hemşerilerimizin uzun zamandır istediği ve Sayın Edip Uğur’un seçim sathında verdiği sözdür.

Bu kavşak aynı zamanda Balıkesir’in ilk araç alt geçididir.

Yıl 2014 ve Balıkesir’de ilk defa araçlar için bir alt geçit yapılmaktadır.

Balıkesir’in ne kadar geç kaldığının, yıllarca nasıl yönetildiğinin ispatıdır bu tarih…

Ülkemizin diğer şehirlerinde sayısız ve çok daha komplike alt-üst geçitler yapılalı yıllar olmuştur.

Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur projeleri mevcut 1 milyon nüfusa göre değil 5 milyon nüfuslu bir Balıkesir’i düşünerek planlamaya özen göstermektedir. Buna paralel olarak 250 kişinin yaşadığı merkez(Altıeylül-Karesi ilçeleri) yerine 1.5 milyon kişinin yaşadığı bir nüfus düşünülmektedir.

Artık Balıkesir’in geç kalmışlığından bahsedilemeyeceği tam tersine diğer illere örnek ve öncü projeleri hayata geçireceği dönem başlamıştır.

Edip Uğur ve Ak Belediyecilik farkını zamanla daha aşikar biçimde hissedecek ve hayatımızın nasıl kolaylaştığını, yaşam kalitemizin nasıl arttığını hep birlikte göreceğiz.

            

 
Toplam blog
: 178
: 1496
Kayıt tarihi
: 01.10.07
 
 

Balıkesir doğumlu.1990 İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. Balıkesirspor Kulüp Yöneticili..