Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '17

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (27 Şubat - 05 Mart 2017) en çok izlenen dizileri!

Geçen Haftanın (27 Şubat - 05 Mart 2017) en çok izlenen dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 27 Şubat - 05 Mart 2017 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler:

İçerde, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hangimiz Sevmedik, Anne, Hayat Şarkısı, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Muhteşem Yüzyıl IV.Murad, Seda Kuşun Kanadında, Kara Sevda, Bu Şehir Arkandan Gelecek, Poyraz Karayel (Final), No:309, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Çoban Yıldızı (Yeni), Cesur Yürek, Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Dayan Yüreğim, Payitaht Abdülhamid, İstanbullu Gelin (Yeni), Kalbimdeki Deniz, Seksenler, Adı Efsane, İçimdeki Fırtına, Hayat Bazen Tatlıdır, O Hayat benim, Baba Can'dır, Bodrum Masalı ve Aşk ve Gurur (Yeni) dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total'in ilk sırasında bu hafta TRT1'in Diriliş Ertuğrul'un yeni bölümü yayınlanmayınca, 9,88 reyting puanı ile ATV'nin Kırgın Çiçekler ilk sırada yer aldı. Total'in 10.sırasında Kanal D'nin Vatanım Sensin 5,94 puanla yer almıştır.

AB'nin ilk sırasında, Show Tv'nin fenomen dizisi İÇERDE 23.bölümünde 10,85 puanla birinci sırada yer almıştır. Star Tv'nin Kara Sevda dizisi 58.bölümde aldığı 4,89 reyting puanı ile 10.sırada yer almıştır.

PARAMPARÇA FİNAL YAPIYOR:

param-arca-final-yapıyor

Star Tv'nin Paramparça dizisi 96.Bölümünde, muhtemelen 20 Mart Pazartesi akşamı final yapacağını duyurdu. Dizi 2 sezondur devam ediyor, bu sezon 3.sezonundaydı. Tam 92.bölüm ekranlara geldi. İlk iki sezonunda oldukça iyi reyting alan dizi, 19 Eylül'de başlayan 3.sezonunda düşük reytingler almaya başladı. Bu nedenle olsa gerek sezon sonunu getirmeden final yapılmasını karar vermişler. Peki ne oldu da Mayıs ayını beklenmeden dizi ekranlara veda ediyor. Dizinin bayan başrol oyuncusu Nurgül Yeşilçay, geçen sezon 52.bölümde ayrılmıştı. Daha sonra 'Psikiyatrist Ayşe’ karakteri olarak Şükran Ovalı girdi. O da 2.sezon finalinde öldürüldü ve ayrıldı. En son Mine Tugay diziye girmiştir. Erkan Petekkaya ve Ebru Özkan üç başrol kadın oyuncu ile oynamış oldular.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv'lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Kırgın Çiçekler 73.Bölüm (Atv)....................................9,88 - 21,84

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 59.Bölüm (Atv)...9,28 - 21,11

3.İçerde 23.Bölüm (Show Tv).........................................8,60 - 18,92

4.Anne 17.Bölüm (Star Tv)..............................................8,12 - 18,20

5.Aşk ve Mavi 17.Bölüm (Atv).........................................7,33 - 16,96

6.Arka Sokaklar 431.Bölüm (Kanal D)...........................7,31 - 16,55

7.Çoban Yıldızı 1.Bölüm (Fox Tv)..................................6,43 - 14,74

8.Kalbimdeki Deniz 19.Bölüm (Fox Tv)........................6,33 - 15,57

9.Kara Sevda 58.Bölüm (Star Tv)..................................6,01 - 14,56

10.Vatanım Sensin 17.Bölüm ( Kanal D).......................5,94 - 13,91

 

AB’de ilk 10 :

1.İçerde 23.Bölüm (Show Tv).........................................10,85 - 24,53

2.Vatanım Sensin 17.Bölüm ( Kanal D)...........................9,56 - 22,13

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 59.Bölüm (Atv)....8,95 - 21,12

4.Cesur ve Güzel 16.Bölüm (Star Tv)...............................7,18 - 16,78

5.Anne 17.Bölüm (Star Tv)..............................................7,03 - 16,57

6.Adı Efsane 6.Bölüm (Kanal D).....................................6,47 - 16,97

7.Kırgın Çiçekler 73.Bölüm (Atv)....................................6,34 - 14,39

8.Payitaht Abdülhamid 2.Bölüm (TRT1)........................5,87 - 14,06

9.Kalbimdeki Deniz 19.Bölüm (Fox Tv).........................4,89 - 12,85

10.Kara Sevda 58.Bölüm (Star Tv).................................4,89 - 12,67

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :
 

1.İÇERDE : Show Tv'nin fenomen dizisi olan İçerde, Pazartesi gecesinin reyting rekortmeni olarak zirvede yer alıyordu. Geçen hafta Galatasaray - Beşiktaş derbi maçı vardı. Erkekler derbi maçı seyredince, İçerde Total grubunda ilk defa birinciliği Kırgın Çiçekler'e kaptırdı. Ama yine de AB Grubunda aldığı aldığı 10,85 gibi yüksek puanla haftanın dizileri arasında bu hafta ilk sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut'u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert İçerde polis ama mafya babası Celal'e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal'in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf'a çalışıyor. Sarp, Celal'in itimadını iyici kazandı ve onun sağ kolu olarak gözüküyor.

C50qyuqWAAAHLYK

Kumarhaneci Handan, Celal ile iş yapmak için bir hasımlarından birinin ortadan kaldırılmasını ister. Bu iş için de tetikçi olarak Sarp'ı seçer. Sarp o adam Kudret'i herkesin gözü önünde öldürmek zorunda kalır. Uyanık Sarp sonunda bu oyunu kendi lehine çevirir. Herkesi kandırmayı başarır. Katil olmaktan da kurtulur.

C5rTQDLXEAAPcRS

"İçerde"nin 23. bölümünde; Sarp ve Yusuf kumarhane baskınına gelen polislerden birinin Celal’in adamı olduğuna emindir. O polis her kimse onu bulmak zorundadırlar. Diğer taraftan Celal’in iş yapmayı planladığı Handan’la da yakın ilişkide olmaları gerekiyordur. Böylece hem Celal hem de Handan için yolun sonu yaklaşacaktır. Yusuf, Organize'deki herkesin tek tek ifadesini alır. Böylece şüpheler tek bir isimde yoğunlaşır.

a15251d11096d272124cd193743bccf9_840

Eylem, Mert’in Celal’i yakalamak için muhbir olduğu yalanına çoktan inanmıştır. Şimdi tek endişesi Celal yüzünden Sarp’ın başının belaya girmesidir. Bu konuda Mert’ten yardım ister. Melek mütevazi bir avukatlık ofisi açar. Artık Celal Duman için çalışmayacaktır. Melek’in ilk müşterisi sürpriz bir isim olacaktır. Temiz bir hayata başlaması zannettiği kadar kolay olmayacaktır.
 

2.KIRGIN ÇİÇEKLER : Atv'nin yürek parçalayan darama dizisi bu hafta 73. bölümde Total'de aldığı 9,88 puanla, haftanın dizileri arasında 2.sırada yer aldı.

Kemal'in kötü sürprizi :

JPEGmini

Kemal tarafından kapana kıstırılan Cemre ve Serkan inşaat çukurunun içinde ölümle burun buruna gelir. Feride, Toprak ve kızlar Cemre'nin yokluğunu fark ederek telaşlanır.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85

Güney ve Songül nikâh masasına oturunca Sadullah, Songül'ü evlatlıktan reddeder. Ayağa kalkan Mesude, Kemal'i bıçaklar. Kemal ölmek üzereyken hastaneye kaldırılır. Kızlar büyük bir açmazın içine düşer. Eylül'ün hayatının kurtulması için Kemal'in yaşaması gerekmektedir. Endişe ile beklerken, Kemal herkese çok kötü bir sürpriz hazırlar.

 

3.VATANIM SENSİN : Bir haftalık aradan sonra tekrar ekranlara gelen Halit Ergenç Vatanım Sensin dizisi, 17.Bölümde AB'de aldığı 9,56 reyting puanı ile 3.sırada yer aldı.

58b671 vatanım sensin 17.bl.

2 Mart Perşembe 2017'de yayınlanan Vatanım Sensin yeni bölümde, Yunan Başbakan Venizelos’un yardımcısı Kostas ve Vasili’nin güvenini yeniden kazanmak isteyen Cevdet, Eşref Paşa’yı vurmak zorunda kalıyor! Eşref Paşa’nın ailesiyle tehdit ettiği Cevdet, büyük bir sınav veriyor. Ve bu sınavı geçiyor. Yunan üniforması giymeye tekrar hak kazanıyor. Bunu yaparken ailesini bir kenara atıyor, Mustafa Kemal'in isteği doğrultusunda vatanı için çalışmaya devam ediyor.

1401462_940x531

Hem General Vasiliyi göreve döndürüyor, hem de kendisi tekrar Yunan üniformasını giyiyor.


4.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca'nın macera dizisi Atv ekranlarında devam ediyor. Bu hafta 59.bölümü ile AB'de aldığı 8,95 reyting puanı ile 4.sırada yer aldı.

En ağır ceza :

4_d eşiya 59.bl.

İhaneti belgelenen Ayşen, yaptığı yanlışın faturasını ağır öder. Hızır'ın verdiği bu zor karar, elleri en sevdiği insanın ölümüne değen Civciv'in ömrünü bitirir. Ev ahalisi için yaşananları unutmak hiç de kolay olmayacaktır. Kimsenin bahsetmek istemediği konu özellikle Meryem'i derinden etkiler.

9_d eşkıya dün 59.bl.

Hızır evine ve galeriye yerleştirilen dinleme cihazlarından kurtulmak yerine onlardan faydalanmayı seçer. Böylece onu dinleyen düşmanları tuzağına çekebilecektir. Bağlantıları çözebilmek adına Mert'ten ikili oynaması beklenir. Suzi de bu çözümlemeye yardımcı olabilmek için açığının ne olduğunu merak ettiği Avni'yi ziyaret edecektir.

Başına gelenleri zamanında alınmayan önlemlere bağlayan Alparslan'ın kini, öfkesi dinmek bilmez. Ünal Kaplan, Alparslan'ın yaptıklarının bedelini herkese ödetecekleri düşündüğünden endişelidir. CIA son bir şans vermek üzere Ünal ile görüşerek şirkete bağlılığını bildirmesini ister. Acil Ankara'ya çağırılan Davut'un ipini çekmeyi amaçlayan güçler de başarıya ulaşmıştır.

 

5.ANNE : Star Tv'nin drama dizisi Anne, bu hafta Total'de aldığı 8,12 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı.

72551 anne 17.bölüm

Turna için yeniden zor günler başlıyor.
Zeynep, annesinin babasını öldürdüğünü öğrenmenin şoku içerisindedir. Tam Gönül’le ilişkilerinin düzelmeye başladığı, neredeyse yeniden anne-kız gibi olacakları zamanda bu haberi almak onu iki kere sarsar. Kendi için ne yapacağını bilmez haldedir ancak bu esnada Turna’nın Şule’nin yanında çok mutsuz olduğu da hep aklındadır. Önceliği elbetteki kendi değil kızı olacaktır.

72558 anne 17.bl.

Elindeki kayıtla Turna’yı kurtarabileceğini uman Zeynep’i ne yazık ki bir kötü haber daha bekler. Sinan’dan gizli yapılmış kayıtların delil olarak kullanamayacağını öğrendiğinde çaresizliği giderek büyür. Ancak Sinan’ın bir planı vardır ve bu plan sayesinde Turna’yı Şule’den almak mümkün olabilecektir.

Sinan ve Zeynep yeni planı uygulamaya başlayarak Şule’ye üç yüz bin lira teklif ederler. Bu para Cengiz’in hayallerini süslerken Şule kızını vermemekte kararlıdır. Cengiz’in tüm ısrarlarına rağmen de inadından vaz geçmez. Oysa Cengiz’in onu ikna etmek için neler yapabileceğinden henüz haberi yoktur.

Yaşanan gelişmenin ardından Şule ve Turna panik halde sokaklarda kalmıştır. Kurtarıcıları ise hiç beklemedikleri biri olacaktır. Şule ve Zeynep için yine gerilimli günler başlamıştır. Şule, Cengiz’in tehditlerinden hem çok korkar hem de artık bıkmıştır. Zeynep’inse tek önceliği Turna’dır. Onun için yapamayacağı şey yoktur, bu yüzden Şule’nin tüm yaptıklarına katlanmayı göze alır.

Bütün bunlar yaşanırken Gönül, Zeynep’le aralarındaki gerilime bir türlü anlam vermez. Attığı her adım geri teper. Gönül, üzgün ve şaşkındır.Sinan, Cengiz’e haddini bildirecek bir adım atar. Bunun hiç beklenmedik yankıları olur ve Şule’yle Zeynep kendilerini korkunç bir durumun içinde buluverirler. Turna için yeniden zor günler başlayacaktır.
 

Her iki kategorinin ilk on'da yer alan dizileri :

İçerde, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Kara Sevda, Vatanım Sensin ve Kalbimdeki Deniz her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Atv 3 Dizi, Kanal D, Fox ve Star ikişer dizi. Show Tv bir dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star 3 dizi. Atv ve kanal D 2 dizi. Show, TRT1 ve Fox birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total'de 3 dizi ve AB'de 2 dizi ile Atv. AB'de 3 ve Total'de 2 dizi ile Star Tv. birinciliği paylaşmışlardır.

 

YENİ BAŞLAYACAK DİZİLER :

Bu hafta 3 yeni dizi ekranlara geliyor!

 

KIRLANGIÇ FIRTINASI :

6 Mart Pazartesi akşamı Fox Tv'de. Başrollerini ; Fikret Kuşkan (Kudret) - Emel Çölgeçen (Ülfet).

kirlangic-firtinasi-

Kısaca Konusu: Evlilik dışı hamile kalan Ülfet, doğum sırasında oğlunu ağabeyi Kudret’e vermek zorunda kalır. Bu sırada Kudret’in eşi Meryem de doğum yapar. Kudret, Ülfet’in oğlunu da kendi çocuğunun yanına koyar ve çocukların ikiz doğduğunu söyler. Aradan yıllar geçer. Bu çocuklar Şahin ve Yusuf’tur. Ne Ülfet ne de Meryem gerçeklerden haberdar değil, Kudret de hangisinin kendi oğlu olduğunu bilmiyordur. Yaşananları tüm gerçekleriyle bilen Fikret Ana, yıllardır sakladığı sırrı ne zamana dek içinde tutmayı başarabilecektir?

 

EVLAT KOKUSU :

8 Mart Çarşamba akşamı Kanal D'de. Başrollerini ; Barış Kılıç (Aslan Akbaş) - Hande Soral (Zeynep Gündoğan) oynuyor.

evlat-kokusu-oyunculari-konu

Kısaca Konusu: Zeyno Amsterdam’da bir yetimhanede büyümüştür. Aynı yetimhanede bulunan tek Türk olan ve ‘abla’ dediği Nesrin‘den başka kimsesi yoktur. Zeyno, bir hastanede çocuk hemşiresi olarak çalışmaktadır. Hayatında bir kez âşık olmuş ve âşık olduğu adamdan da hamile kalmıştır. Sevdiği adam ve çocuğu ile mutlu bir aile kuracaklarını sanan Zeyno, gerçek hayatın kendisi için yaptığı planlardan habersizdir. Zeyno’nun bir anlık öfkesi onu hayallerinden ve evladının kokusundan uzaklaştırırken, Akbaş Ailesi ile arasında koparılması imkânsız bir bağ oluşturur.

 

YENİ GELİN :

11 Mart Cumartesi akşamı, Show Tv'de. Başrollerini : Tolga Mendi (Hazar) - Jessica May (Bella) oynuyor.

yeni-gelin-dizisi-oyun

Kısaca konusu: Dizi, aşık olup Anadolu’da yaşayan büyük bir Türkmen Aşireti'ne gelin giden şehirli genç kızın yeni gelinlik hallerini anlatacak.

 

Geçen hafta da 3 yeni dizi başlamıştı. Bu hafta ekranlara gelecek bu üç dizi ile 6 dizi oldu. Eski dizilerden bakalım hangi diziler finale gidecek hep birlikte göreceğiz.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..