Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '20

 
Kategori
Futurizm
 

Geleceği Planlamak

Geleceği düşünmek her duyarlı, sorumluluk sahibi ve bilinçli bireyin en çok üzerinde durduğu bir konudur. Günü yaşarken geleceğe hazırlıklı olmak, her an karşımıza çıkacak olumsuzluklara  çözüm olabilecek arayış aklımızın bir köşesinde durur. Bu duygu kendimiz, ailemiz, içinde bulunduğumuz toplum ve ülke için çıkış arayışıdır. İçinde yaşadığımız toplumun refah düzeyi ve karşılaşılan zorluklar bizi geleceği düşünmeye iter. Benim veya bizim geleceğimiz ne olacak sorusu aklımıza gelir. 

Geleceği düşünmek toplumda bulunduğumuz düzey ve aldığımız sorumluluklar çerçevesinde bireysel vicdan ile şekillenen yol haritamızdır. Kimimiz bencil duygularla kendimizi düşünürken kimimiz yurttaşlık bilinci içinde çevremizi ve toplumu düşünürüz. Sahip olduğumuz imkanlar ölçüsünde geleceği planlamaya çalışırız. Maddi ve manevi olarak kendimizi geleceğe kendimizi hazırlamaya çalışırız. Gücümüzü toplayarak başarıya ulaşmanın yolunu ararız.

Geleceği planlamak bir ölçüde hayalini kurduğumuz geleceğimizi güvence altına alma çabasıdır. İçimizde büyüyen gelecek kaygısını yok etmek için projemizi ortaya koymaktır. Eğer akıllı bir planlama yapmak ve proje hazırlamak istiyorsak kendimizi aldatmadan, tümüyle başkalarına güvenmeden gerçeklere göre hayal kurmaya çalışırız. Her türlü riskin hesabını yaparız. Sahip olduğumuz imkanlar ile atacağımız adımları ve ulaşabileceğimiz hedefleri mukayese ederiz. 

Geleceğe güvenle yürümek bir ölçüde bireyin kendi elindedir. Geleceğe hazırlıklı olmak kendimize önce sağlam bir temel oluşturmak, sonra adına ister şans, ister kader kısmet diyelim her türlü olumsuzluğa karşı hazırlıklı olmaktır. Gelecek planımızı en iyi şekilde uygulamaya koymaktır. Yıllar içinde kurguladığımız hayallerimizi deneyimlerimiz ışığında işi şansa bırakmadan gerçeğe dönüştürmektir. 

Geleceği düşünmeliyiz. Geleceğe yönelik gerçekci plan yapmaktan kaçınmamalıyız. Zamanında gelecek için hazırlık yapmayan bireylerin ve toplumların geleceğininin olmayacağını unutmamalıyız. Yarını bugünden hazırlamanın güvenli bir gelecek için en sağlam yol olduğunu bilmeliyiz. 

 

 

 

 
Toplam blog
: 416
: 790
Kayıt tarihi
: 19.02.10
 
 

Tarım, Gıda, Ormancılık, Çevre, Örgütlenme ve Proje konularında çalışmalarda bulunmaktayım. Öncel..