Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Genç sevgili

Genç sevgili
 

Hadi bu yazıyla biraz yumuşak, biraz merak uyandıran hatta biraz dedikodu kokan bir mevzu olsun. Konumuz ise kadınların genç sevgili edinmesidir. Aslında moda mı? Yoksa gereklilik mi? Yoksa duygusallık mı? Her neyse şöyle veya böyle bir yanıt bulmaya çalışacağız.

En popüler ve magazin dünyasında çok sık adı geçenler ise: Pınar Altuğ hanım ve Hande Yener hanım diyebiliriz. Dışarıda ise ilk aklıma gelen Demi Moore oluyor. Daha bir çok 30 yaş üstü yabancı yıldızlar 20 yaş ve üstü erkek sevgili edinme modasını hızla tatbik ediyorlar dersem sanırım yalan olmaz.

Pınar hanım 02 eylül 1974 doğumludur. 1994 Türkiye güzeli, dizi yıldızı ve Yarışma programları sunucusu olarak kısa bilgi notu verebiliriz. Sevgilisi 9-10 yaş küçüktür.

Hande hanım ise 12 ocak 1973 doğumlu ve 1992 yılından beri pop şarkıcılığı yapıyor diyebiliriz. Sevgilisi 9 yaş küçüktür.

Her iki hanımın dikkati çeken ortak özellikleri ise: daha önce evlenmiş ve boşanmış olmaları, medyada çok yer almaları, kendilerinden yaşça bir hayli küçük erkek sevgilileri olmasını sayabiliriz.

Ben elbette konuyu erkekler açısından bakacağım. Kadınlar açısından hemcinsleri baksa daha uygun olur kanaatindeyim.

20-25 yaşında delikanlı veya genç erkek İstanbul’da yaşıyor. Gerekli eğitim-öğretimini tamamlamış veya devam ediyor. Karşı cinsten birisi ile arkadaşlık, yoldaşlık, beraberlik her nasıl adlandırılırsa adlandırılsın birliktelik arıyor.

Kendi yaşında bir bayan arkadaşı bir dereden su getirecektir, yok şurası olmaz, yok burası olmaz, yok şuraya gidemem, yok yapamam gibi binlerce naz, kapris, öfke duyulabilir. Hatta ikiye bir hadi evlenelim diyebilir.

30 yaş üstü bir bayanla yapacağı arkadaşlıkta ise: geç kaldım derdi yok, bana uymaz lafı yok, evlenelim derdi yok, bu yere gelmem, şuraya gitmem yok, naz yok, kapris yok, çünkü bu grup kadınlar artık ne istediği bilen, ayakları yere basan, yaşamı ucundan kıyısında yakalamış kişiliklerdir.

İstanbul sosyetesinde bu tarz birliktelikler yoğun olarak yaşandığı bilinmektedir. Yaşlı erkek-genç bayan veya yaşlı bayan-genç erkek birlikteliklerinde bana göre dikkati çeken en önemli faktör güç oluyor. Yaşlı erkek-genç bayan birlikteliğinde erkeğin karizma, iş, para, çevre tabiri caizse 1 numaradır.

Aynı şekilde yaşlı bayan-genç erkek manzarasında ise: kadın yaptığı iş, popülarite, parasal özerkliği ile piramittin tepesindedir.

Son söz: ben her şeye rağmen yaşça akran beraberliklerin daha dengeli, daha özgün, daha estetik, daha yakışan olduğu kanaatimi değiştiremiyorum.

Saygı ve sevgilerimle.

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..