Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '06

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Gençlik Aşkları ve Dağcılık

Uzun yıllar önce daha küçük şeylerden mutluluklar cıkardığımız çağlarda. Dünyaya başkaldırdığımız çağlarda yani, kendimize dağ arardık tırmanacak. Doğayı yenebilmek ve o bölgede en yüksekte olmak için hayati tehlikemi kimin umrundaydı sanki. Bizim mutluluğumuz yükseklerde olmak dünyaya hükmettiğimizi düşünmekti bir de sevgilimizi düşünmek adını zirveye yazmaktı.

Dağlar değil miydi sanki sevgiliyle önümüzde engel, şarkılara konu olmadı mı dağlar? Başımız derde girse yaslanmadık mı onlara.

Bizde böyle üç kafadar tırmanırdık dağlara, yediğimiz bazlama arası soğan ne kadar tatlıydı dağlarda, bir de demlediğimiz çay ne de tavşan kanı olurdu. Okul bitiminde kendimizi yaylalara atardık kadim dostumla. Doğayı hissederdik benliğimizde. Dedelerimiz yayla adamıydı ne de olsa onlar sevmezdi şehirleri, onlar için dağlardaydı mutluluk da sağlık da.

Özledim o günleri hala başımı kaldırıp baktığımda Peşparmak Dağları'na rahmetli dedem geliyor aklıma ve dostum geliyor aklıma olsa da yanımda tırmansak şu dağlara...

 
Toplam blog
: 29
: 1354
Kayıt tarihi
: 14.07.06
 
 

İdareci olarak çalışmaktayım. AÖF iktisat bölümü 2. sınıftan özel nedenlerden dolayı ayrılmak zorund..