Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Gendime çorbası tarifi

Gendime çorbası tarifi
 

Gendime Çorbası Tarifi


Malzemeler
 
3 çay bardağı Buğday
 
2 Su bardağı  2 Tavuk Bulyonla karıştırılmış su
 
Tuz
 
4 Su bardağı Su
 
2 Yemek kaşığı Un
 
1 Su bardağı Kuru Fasulye
 
3 çay bardağı bardağı Yoğurt
 
1 yemek kaşığı margarin
 
Pul Biber – Kara biber
 
Nane
 
1 Su bardağı Nohut
 
Hazırlanışı
 
Bakliyatları önceden suda bekleterek gazlarını alın ve yumuşamasını sağlayın. Böylece yemeğiniz çok daha kolay pişecektir. Nohut, kuru fasulye ve buğday yumuşayınca sularını süzün ve  haşlayın. Malzemelerimiz haşlandıktan sonra iyice yumuşamışsa bir tencerenin içerisinde 2 tavuk su bulyonunu 2 bardak suyun içerisinde çözerek kaynatmaya başlayın ve daha sonra malzemeleri içerisine atın. Biraz kaynamaya başlayınca ise içerisine 4 bardak suyu ilave edin. Yoğurt ile unu çırpıp karıştırarak çorbamızın içine ekleyin. Tuz, nane, pul biber ve kara biber ekleyip nohutlar olana kadar çorbayı pişirin.
 
Kaynak : Çorba Tarifleri
 
http://www.lezzetlisirlar.com/corba-tarifleri
 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..