- Kategori
- Yemek - Mutfak
Gendime çorbası tarifi
Gendime Çorbası Tarifi
Malzemeler
3 çay bardağı Buğday
2 Su bardağı 2 Tavuk Bulyonla karıştırılmış su
Tuz
4 Su bardağı Su
2 Yemek kaşığı Un
1 Su bardağı Kuru Fasulye
3 çay bardağı bardağı Yoğurt
1 yemek kaşığı margarin
Pul Biber – Kara biber
Nane
1 Su bardağı Nohut
Hazırlanışı
Bakliyatları önceden suda bekleterek gazlarını alın ve yumuşamasını sağlayın. Böylece yemeğiniz çok daha kolay pişecektir. Nohut, kuru fasulye ve buğday yumuşayınca sularını süzün ve haşlayın. Malzemelerimiz haşlandıktan sonra iyice yumuşamışsa bir tencerenin içerisinde 2 tavuk su bulyonunu 2 bardak suyun içerisinde çözerek kaynatmaya başlayın ve daha sonra malzemeleri içerisine atın. Biraz kaynamaya başlayınca ise içerisine 4 bardak suyu ilave edin. Yoğurt ile unu çırpıp karıştırarak çorbamızın içine ekleyin. Tuz, nane, pul biber ve kara biber ekleyip nohutlar olana kadar çorbayı pişirin.
Kaynak : Çorba Tarifleri
http://www.lezzetlisirlar.com/corba-tarifleri