Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '07

 
Kategori
Astroloji
 

Geyik burcu 2

Geyik burcu  2
 

Kabilesi: Kelebek

Renk: Beyaz ve Yeşil

Geyik - İnsanları dürüst ve içten ilgileriyle tam anlamıyla bir insan dostudurlar ve sorun ne kadar büyük olursa olsun arkadaşlarını avutarak yeniden yüreklendirmek için büyük çaba harcarlar. Ancak fazla kişisel ve derin konularda belli bir çekingenlik gösterebilirler. Başka insanlar çok içten biçimde açılınca ayni şeyin kendilerinden de beklenmesinden korkarlar. Dost canlısı olmalarına rağmen kendilerini ilgilendiren konularda çekingendirler ve iç dünyalarını kolay kolay açmazlar. Çok yönlü ve geniş kapsamlı konuşma yetenekleri vardır. Hemen herkesle her konu üzerinde saatlerce konuşabilirler. Ancak söz dönüp dolaşıp kendileriyle ilgili bir yöne gelirse konuyu öyle ustaca bir biçimde başka yöne kaydırırlar ki kendi yaşantıları hakkında bazı sorulara cevap vermek istemediklerini bile unuttururlar.

Geyik burcu insanlarının da civan perçemi ve yosunlu akik gibi iyileştirici özellikleri bulunur.

Totemleri gibi onlar da birlikte çalıştıkları insanların gözlerinin açılmasına ve çevreyi kavramalarına yardımcı olurlar.Yine de kendileri çok ender olarak çevrede olup biteni derinliğine kavrayabilir. Çünkü düşünceleri sürekli olarak oradan oraya sıçramaktadır. Tek tek olayların ve nesnelerin içindeki gizli gerçeği görmek için yeterli zaman ayıramazlar.

Kelebek kabilesinden olmaları onların uçarı özelliklerini daha da güçlendirir.Geyik Burcu insanlarının çoğu somut bir şey üzerinde çakılıp kalmak istemezler.Doğdukları ay ilkbaharın sonu olan “ Mısır Ekimi Dönemi “dir. Bu ayda her şey gelişme büyüme doğrultusunda ilerlemiş, yol almıştır. Bu gelişim Geyik- İnsanlarına bir ölçüde denge ve gelişim sağlar.Onların ve doğunun koruyucusu Wabun’un özelliklerinden yararlanmalarına yardım eder Bu dönemde tohumlar toprak altında sürgün vermiş, biçimlenmiş ve serpilmişlerdir. Eğer Geyik- İnsanları da kendi biçim ve yapılarını bulmayı öğrenmişlerse Wabun’un onlara armağanı olan aydınlanma ve kavrama özelliklerinden daha kolay yararlanabilirler.

Renkleri beyaz ve yeşildir. Beyaz her olanağa ve değişime açık olan boşluğun, henüz biçimlenmemiş şeylerin beyazıdır.Tıpkı beyazın gökkuşağının tüm renklerini içermesi gibi bu burcun insanı da içlerinde sayısız olanak taşırlar. Yeşilse doğanın, şifanın ve yenilenmenin yeşilidir.Ancak bu yeşil bazen kendini beğenmiş, iddiacı ve her zaman haklı çıkmak isteyen bir yeşile de dönüşebilir.

Mısır Ekimi Dönemi’nde doğan kişilerin hayvan totemi geyik, duyarlı, zarif, ve uyanık görünüşüyle doğaya güzellik ve neşe saçar. Geyikler kalınca bir ses çıkarırlar. Heyecanlandıklarında yüksek sesle solurlar.Acı duyunca ve saldırıya uğradıklarında tiz bir sesle bağırırlar. Yavrularını çağırmak için ayrı özel bir ses kullanırlar. Geyik yavruları doğdukları zaman beneklidirler.Erkek geyik her yıl boynuz düşürür ve bu boynuzların anne ve yavru geyiğe zarar vermemek için düştüğü söylenir. Çiftleşme dönemi dışında geyikler sürü ve küçük gruplar halinde yaşarlar. Birbiriyle dostça geçinen erkek geyikler i çiftleşme döneminde gelişmiş ve güçlenmiş boynuzlarıyla dişileri için çetin kavgalara girişirler. Bu kavgalar genellikle ölümle sonuçlanmaz ama boynuzları birbirine kenetlenir ve ayrılmazsa her iki geyik de acı biçimde açlıktan ölebilir.

İlkbaharda dişiler doğum yapar. Genellikle ikiz-üçüz doğururlar.Doğum oranı yüksek olduğundan birçok geyik yiyecek bulmanın güç olduğu zorlu kışlara dayanamaz. Geyiklerin düşmanları çakallar, kurtlar, ayılar ve vahşi kedilerdir. Ayni zamanda orman yangınları, insanlar ve otomobiller de. Her yıl A.B.D’de 400 bin kadar geyik yollarda otomobiller tarafından çiğnenmektedir.

Geyik burcunun diğer özellikleri haftaya devam edecek…

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..