Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '08

 
Kategori
İnternet
 

Google dokümanlar – google docs

Google dokümanlar – google docs
 

Google Docs, Türkçe Google’daki adıyla Google Dokümanlar kullanıcılara birçok olanaklar ve kolaylıklar sunuyor.

Google’da bir hesabımız varsa, yani bir gmail adresimiz bulunuyorsa yeni bir kayda gerek duymadan Google Dokümanlar kullanmaya başlayabiliyoruz. http://docs.google.com adresinden giriş yaptığımızda Doküman, Sunum, e-Tablo, Form oluşturma olanağı sunuluyor. Yazdıklarımız Google sunucusunda kaydedildiği için Internet’e bağlanma olanağı olan heryerden bağlanıp yazmaya devam edebiliyoruz, eski yazdıklarımızı düzenleyebiliyoruz. Hazırladığımız dokümanları yalnızca kendi gizliliğimizde kullanabileceğimiz gibi, dilersek herkesle, dilersek yalnızca belirlediğimiz kişilerle paylaşabiliyoruz.

Dokümanlarımızı daha sonra bilgisayarınıza Word, OpenDocument, metin, PDF, RTF, html formatlarında kaydedebiliyoruz. Orijinallerini yerinde saklamaya devam ediyoruz.

e-Tablo hazırladığımızda, bunu Excel, OpenOffice, PDF, metin, csv formlarında bilgisayarımıza kaydedebiliyoruz. Orijinal dosyada değişiklikler yaptığımızda kaydetmemiz gerekmiyor, veri otomatik olarak kaydediliyor.

Sunum hazırlamak PowerPoint’e çok benziyor. Hazırladığımız sunumları PDF, ppt, metin olarak bilgisayarımıza kaydedebiliyoruz.

Form özelliği çeşitli soruların sorulup, yanıtlarının e-posta veya başka yollarla toplanmasında büyük kolaylık sağlıyor. E-Posta ile gönderdiğimiz soruların forma işlenen yanıtları bir e-tabloda toplanıyor. Bu tabloyu daha sonra istediğimiz gibi işleyebiliyoruz.

Google Dokümanlar, bilgisayarında bir ofis programı bulunmayanların bu gereksinimini büyük ölçüde karşılayacak özellikleri olan bir uygulama. Ofis programları olanların da heryerde kolay çalışmalarını sağlıyor.

Bir güzel özelliğini de kullanırken farkettim. Google Dokümanlar’ı bilgisayarım açıkken kısa notlar almak için kullanırım. Yüzlerce kayıt birikmiş. Bunların yalnızca 50’si açılan sayfada görünüyor, diğerlerine gitmek için 2-3-4. sayfalar gibi bir link yoktu. Meğerse sayfa aşağıya doğru kaydırılınca diğerleri geliyormuş. Biraz aşağıya inince 100, sonra 150 doküman listesi göründü. Çok hoşuma gitti.

Ankara, 15 Kasım 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..