Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Gufran Taş’ın konseri

Gufran Taş’ın konseri
 

Timsal Karabekir Yıldıran ve Metin Koca


Bir milletin yenileşmesinde ölçü, musikide değişikliği alabilmesi, kavrayabilmesidir.
İnce duyguları, düşünceleri anlatan, yüksek deyişleri, söyleyişleri toplamak, onları bir gün önce, genel son musiki kurallarına göre işlemek gerekir. Ancak bu sayede, Türk milli musikisi yükselebilir, evrensel musikide yerini alabilir
.”

— Atatürk

Müzik ve şiirle yaşamını bütünleyen Gufran Taş’ın geçen yıl yönettiği şiir dinletisine katılarak duygu ve düşüncelerimi Milliyet Blog’da ve kimi gazetelerde görüntülerle yazdım.

Uğraştaşım ve arkadaşım Metin Koca, bilgilendirdi ve konsere katılmam için çağrıda bulundu. Davete katılma çizgisinden devinimle Edirne’den gelerek katılan Metin, oğlu Cankat Koca ve yakınlarıyla konser öncesinde Kadıköy Evlendirme Salonu’nda buluştuk, söyleştik.

Atatürk’ün silah arkadaşlarından Değerli komutan ve yeri aydınlık olası Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Sayın Timsal Karabekir Yıldıran’la da hoş mu hoş üçlü söyleşimiz oldu. Kimi il ve ilçelerimizde gerçekleştirdikleri “Çanakkale'den Cumhuriyete dünü unutma, yarına hakkın olsun.” konulu konferanslarına ilişkin izlenimlerini ilgiyle dinledik.

Nesibe Müsevitoğlu’nunyapım ve yönetimindeki ‘Anılarla ve müzik – 55’ adını verdikleri; Bestekâr ve söz yazarı Gufran Taş’ın eserlerini solistlerden Teomlan Volkan Özselçuk, Filiz Yıldız Başoğlu ve Kamil Topçu saz grubu eşliğinde yorumladılar.

Uğraştaşım Nedim Pehlivan ile birlikte izlediğimiz konserde Edip Kayhan Özışık, Mualla Orhon, Nihal Özyüksel, Aysen Akdemir, Nagehan Orbay Akay, ve Yılmaz Ayyıldız konseri izleyenler arasında gözüme çarptı ve söyleştik.

( Zamanı iyi kullanmak gerekir. Ne ki söz ve söyleşi, konserin akışını yavaşlattığından süre uzadı. İkinci bölümdeki eserleri izlemeden ayrılmak zorunda kaldım.)

İkinci bölümde Metin Koca’nın sözlerini yazdığı ve Gufran Taş’ın bestelediği iki eser var. Birisi ‘Kahreden vuslatın’ adlı eser, diğeri ‘Koklarım ellerim elin kokuyor’... İkincisinin sözlerini aşağıda okurlarımla paylaşmak istedim. Emeği geçenleri coşkuyla ve alkışlarımla kutluyor, başarılarının artarak sürmesini diliyorum.

Koklarım ellerim elin kokuyor

Koklarım ellerim elin kokuyor

Ne kadar özlemle tutmuş ki seni

Son veda busen mi, dudak yakıyor

Hüzünlü öpüp de giderken beni.

***

Bir anlık vuslattır sana kavuşmak

El ele tutarak gözle konuşmak

Tövbekâr olsak da yine buluşmak

Yakıyor ateşin bendeki teni.

***

Öyle zor geçmiyor gelecek zaman

İster af dileyim, istersen aman

Çok kasırga, tayfun gördü bu liman

Bir başka seviyor, şu kalbim seni.

Metin Koca

*

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..