Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '12

 
Kategori
Mizah
 

Güldürü ustaları

Güldürü ustaları
 

Bugün Milliyet Gazetesi'nde Fatoş Karahasan'ın köşesinde komedi, mizah, gülmece ile ilgili çok güzel bir yazı okudum. Fatoş Hanım, kendi listenizi yapın gönderin diyor.

Üniversitelerde artık gülme dersleri bile verilmeye başlanmış :)
 
Ben de kendimce aşağıdaki listeyi yaptım. Belki bir gün bakarsınız birilerine lazım olur.
 
Nasrettin Hoca
Aziz Nesin
Rıfat Ilgaz
Muzaffer İzgü
Oğuz Aral
Zeki Alasya
Metin Akpınar
Adile Naşit
Minür Özkul
Vahi Öz
Şener Şen
Ayşen Gruda
Kemal Sunal
Nejat Uygur
Ali Poyrazoğlu
Levent Kırca
Oya Başar
Müjdat Gezen
Halit Akçatepe
Sümer Tilmaç
Ateşböceği Ercan
Ercan Akışık
Ercan Yazgan
Rasim Öztekin
Ferhan Şensoy
Cem Yılmaz
Hamdi Alkan
Ata Demirer
Şahan Gökbakar - Recep İvedik
Beyazıt Öztürk
Okan Bayülgen
Yılmaz Erdoğan
Şafak Sezer
Yasemin Yalçın
Binnur Kaya
Demet Akbağ
Demet Evgar-Emre Karayel (1 Erkek 1 Kadın)
Tolga Çevik - Komedi Dükkani
Gülse Birsel
Kemal Kuruçay
Mehmet Ali Erbil
Ufuk Özkan
Leman
Gırgır
Penguen
...
 
 
--**--
 
Komedi İzle, kalbin sağlam olsun...
 
Fatoş Karahasan
Markalar trendler
fatos.karahasan@milliyet.com.tr
 
Son dönemde yapılan araştırmalara göre,   gülmek hem ruha, hem de bedene iyi geliyor. Maryland Üniversitesi profesörlerinden Michael Miller’in verdiği bilgiye göre, iki saat komedi izlemenin yarım saat spor yapmak kadar bedene faydası var. “Kaliteli gülmek”, beyinden endorfin hormonu salgılanmasını sağlıyor. Gülmek sadece iyi duygular vermekle kalmıyor. Solunumu ve kan dolaşımını hızlandırıyor, kalp ritmini ve tansiyonu düzenliyor.  İtalya’nın önde gelen gazetelerindenLa Repubblica’da okuduğum bir habere göre, 6 Mayıs “Dünya Gülme Günü” (World Laughter Day) olarak kutlanacak. Gülme Günü, Fransız Corinne Cosseron tarafından kurulan “Laughter and Well-Being” (Gülme ve Sağlıklı Olma) okulunun bir girişimi olarak başlamış.
 
Harvard’da gülme dersi
Gülmenin faydasına inanan kuruluşlardan Harvard Üniversitesi’nde, “Pozitif Psikoloji” dersi veren Tal Ben-Shahar’ın dersini tam bin öğrenci alıyor. Ben-Shahar yaratıcılık, empati, espri yeteneği ve olumlulukla, stress ve gerginliğin üstesinden gelmeyi öğretiyor. 90 dakika süren derste öğrenciler fıkralar anlatıyor, komik diziler izliyor ve gülerek dinleniyorlar. Benzer bir biçimde, Sorbonne Üniversitesi’nde de “Sorbonne drolatique” isimli bir ders açılmış. Psikanalist Boris Cyrulnik ve çizgi romancı Marjane Satrapi gibi ünlü isimler ders veriyormuş. Asık suratlı, ceza ve eleştiri odaklı bir ülke olarak, acilen gülme katsayımızı artırmamızda yarar var. Bu yüzden, 6 Mayıs öncesinde bizleri güldürenlerin bir lstesini yapıp, onlara teşekkür etmeye hazırlanalım. Ben listeme Aziz Nesin’le başladım. Daha sonra, Kemal Sunal, Şener Şen’li eski komedi filmlerini, Temel fıkralarını, Huysuz Virjin’i, Gırgır, Penguen ve Leman çizerlerini, Cem Yılmaz’ı, Gülse Birsel’i yazdım. Hayatı güzel kılan, yüzümüzü güldürenlerin sayısının artması dileğiyle, sizin listelerinizi de bekliyorum.
...
 
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..