Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '08

 
Kategori
İnançlar
 

Günah nedir ?

Günah nedir ?
 

Günahlarla sevaplar dengedeyse ne mutlu bize. Günaha girmek için çok nedenimiz var çünkü. Peki günah nedir?

Olgunlaşan bir bedende, ruh da olgunlaşacak diye bir kural yok. Ruhun olgunlaşması için beslenmesi lazım. Ruhun cansuyu sevgidir. Çiçeği, böceği, insanı, evreni sevmekle başlar herşey.

Kendine güvendir ruhu bedende şekillendiren. Akıldır, güzel olan ruhun bedende ki efendisi. Hatalar ve o hatalardan ders almak, yaşamın bazı "olmazsa olmazlarıdır" ruhu olgunlaştıran.

İnançtır, ruhu kötülüklerden arındıran. İnandığı her ne ise o'na inanç. İnanç, merhamettir, iyi niyettir, hoşgörüdür, şefkattir, doğruluktur.

İnsanların ruhunu kirleten 3 şey var.

1- Hırs

2- Öfke

3-Nefis.

Güzel bir ruhun yansıması gözlerdedir. Yüzdedir. Bedendedir.

Günah, olgunlaşmış bir ruhun bile yapabileceği doğal bir eylemdir. Çünkü insan = hata yapan anlamını taşır.

İnsanları, önce Allah'ı sevmek yerine Allah'la korkutup, yüzyıllardır "günah" kavramıyla istismar etmişler. Öyle bir an gelmiş ki yaraya pansumanda "alkol sürme günah" deyivermiş birileri.

İfrata kaçan her şey insan vicdanını rahatsız eder. Bu iylikte olsa kötülükte olsa farketmez. Günahın kime göre günah olduğudur aslolan. Kimse kimseyi "Günahkar" diye yargılayamaz. Yüce yaradan bile "ben istersem tüm günahları bağışlarım" diyerek, büyüklüğünü gösterirken, karşımızda ki insanları kategorize etmek yanlış olur.

Herkez kendinden sorumludur ve kendi vicdanında aklanmasıdır aslolan. Günah, yaparken aklımızda "acaba" oluşacak davranışlarımızın, kendi insiyatifimiz dahilinde uygulanması neticesinde ortaya çıkan sonuçtur.

Ruhumuzu besleyelim, dinlendirelim, eğitelim. Günah sadece bir sözcük olarak asılı kalsın evrende..

Sevgiyle kalın.

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..