Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '10

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Günde bir yumurta kilo verdiriyor!

Günde bir  yumurta kilo verdiriyor!
 

ABD'deki bir araştırmaya göre; " günde bir yumurta yemek, kilo verdiriyor." Gazetenin haberi böyle. Haber devam ediyor: <71 kişilik="" bilim="" ekibinin="" araştırma="" sonuçları,="" "="" nutrition="" and="" food="" science="" "="" adlı="" tıp="" dergisinin="" haziran="" sayısında="" yayımlanacak.="" araştırmada,="" yumurtanın="" bir="" miktar="" kalori="" içermesine="" rağmen,="" muhtevasında="" bulunan="" bol="" miktarda="" protein="" ile="" d="" ve="" b12="" vitaminleri="" sayesinde="" zayıflamayı="" da="" sağladığı="" saptandı="">>

Anlaşılır gibi değil. Senenelerdir tansiyon ve özellikle kalp hastalarına yasaklanan bir yiyecek - kolesterol yani yağ içerdiği için - şimdi insanları zayıflatıyor deniyor ve gazetelerde yayımlanıyor.

Tabii ki haber bence eksik veriliyor. Ya da bir tıp otorite makamının kontrolünden geçmediği için detay verilmiyor. Yumurtanın kimler için ve hangi şartlarda yenilmesi gerektiğinin de belirtilmesi gerekir. Yaşlı ve kalp hastası ve de yeterince bilgi donanımı olmayan bir kişi bu haberi okuduğunda, " OH NE İYİ, HER GÜN BİR YUMURTA YİYEYİM " demez mi?

Yarın acaba katı yağlar için ne diyecekler, merak ediyorum.

Velhasıl kimin doğru söylediğine inanacağız bilemiyorum. Sadece bildiğim Sağlık Bakanlığı'mıza bu konuda büyük görev düştüğüdür. Sağlıklı günler dileğiyle.

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..