Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '20

 
Kategori
Güncel
 

Gündem Korona

Geçen yıllarda gündemi yorumlayan kısa yazılarım çok ilgi görmüştü.Bu defa resimsiz olsa da gündemi yorumlayan bu yazılarıma yeniden başlıyorum:

..............

KORONAYA TAM ÖNLEM İÇİN TULUM GİYİLMELİ: Bu menhus hastalıktan korunmak için bir çok önlem alınıyor. Tulum giymek, maske takmak, koruyucu siperlik giymek gibi. Bunların ne denli koruyucu oldukları uzmanlar tarafından uzun uzadıya anlatıldı, izah edildi. Mesela ben ta Şubatın ortasından beri toplu bulunan ortamlarda  maske takarken devlet daha yeni zorunlu yaptı.Bir çok önlem gibi bunda da geç kalındığını üzülerek kabul etmek zorundayız.

Bizce bu önlemler arasında belki en kapsamlısı başlıklı tulum..Hele bir de gözlük ve maske ile tamamlanırsa Korona avucunu yalar. Bu nedenle dünyada 2.veya 3.olan tekstil sanayimiz tüm üretimi durdurarak tulum üretmeli. Üretilen bu tulumlar, ergenler için çeşitli boylarda ve çocuk ve bebekler için de imal edilebilir. Tıp personeli için beyaz, güvenlik kuvvetleri için kırmızı ve diğer vatandaşlar için değişik renklerde olabilir. Belediyeler ve diğer resmi –özel kurumlar da kendi özel tulumlarını yaptırabilir.

Tulumlar sadece dışarıda giyilecek olup, eve veya işyerine geldiğinde çalışma alanlarından uzak bir yerde izole edilecektir. Çalışma yerlerinde duruma göre özel işyeri tulumları da giyilebilir.

Yazıyı okuyanlar belki öff..diyebilir ama artık yaşadığımız dünya böyle bir yer. Zahmetine katlanıp, tulumla dolaşmak herhalde bir hastane köşesinde tecrit edilmekten iyi olacaktır!

KORONA EKONOMİSİ: Korona belasının en çok vurduğu sektör Sağlık sektöründen sonra iş dünyası. Özellikle oteller, turizm eşyası satanlar,  kafe, mahalle kahvesi, lokal, tiyatro , sinema gibi eğlence yerleri, Avm’ler büyük yara almış durumda. Herkes dörtbin gözle bu işin bitmesini ve ekmek teknelerinin yeniden açılmasını bekliyor. Ancak bu iş uzar da en çok iş yapılan yaz aylarını da içine alırsa ne olacağını kimse bilmiyor. Sayısız iflas ve işsizik oluşabilir. Hükümet birçok önlem açıkladıysa da galiba bu devasa açığı kapamak için para basmak ya da İMF’nin kapısını çalmaktan başka çare yok görünüyor.

LİGLER  NE  OLACAK? : Bu dehşetli bela arasında sorulacak soru mu derseniz, bunu da çok merak edenler var. Eğer mayıs sonuna kadar işler normale dönerse haziranda ligler seyircisiz ve hatta yukarıda önerdiğimiz tulumlarla oynanabilir. Sarı lacivret tulumlu Fenerbahçe ile Bordo mavi tulumlu Trabzonspor  karşı karşıya…Galiba 21.Yüzyıl ilerde de böyle bir şey olacak?

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..