Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '13

 
Kategori
TV Programları
 

Güneşi beklerken Ekranı aydınlattı

Güneşi beklerken Ekranı aydınlattı
 

Yaz geldi Ece Er ve yaz sezonunun olmazsa olmazı ‘’Gençlik Dizisi’’ de ekrana düştü. Şimdi ne olacak? Aslında biraz kış sezonu için ön deneme aşaması yaşayan yaz dizileri içinde kışa göz kırpan yapımlardan biri de ‘’Güneşi Beklerken’’ dir.

Bugüne kadar iyi bir seyirci, gözlemci olduğumu sanıyorum. Bildiğim, gözlemlediğim kadarı ile iyi bir gençlik dizisinin ‘’Altın Oranları’’ vardır.

Bir bakalım neymiş bunalar:

Özverili bir karakter, eğer okulda geçiyorsa mutlaka bu karakter öğretmen olmalı,

Zengin, şımarık, gücünün farkında olan sınırsız acımasızlıkta öncü bir genç veya genç kız ya da her ikisi birden

Sorunlu aile, aileler, akraba, arkadaşlar olmalı

Kahraman, gözü kara bir başrol genç karakter,

Aşk olmazsa olmaz

Karakterlerde erkekler çok yakışıklı, kızlar da pek bir güzel olmalı

Güzel, yakışıklı karakterlerin yanında mutlaka daha az cakalı hatta silik bir karakter bulunmalı

Liste uzar gider, gider de bizim ‘’Güneşi Beklerken’’ nereye gider? Reytingleri göz doldurur gibi görünmedi ama ben gene de diziden umutluyum. Çünkü dizi ‘’Altın Oranlara’’ uyuyor.

Şöyle bir bakacak olursak ‘’Altın Oranlar’’, Güneşi Beklerken’de de oldukça başarılı. Karakterlere mercek altında bakacak olursak: Özverili bir öğretmenin olmalı demiştik, öğretmen öğrencileri için elinden gelen, gelemeyen her şeyin altından adeta bir dev gibi çıkar. Gençlik dizisinin altın oranının olmazsa olmazı ‘’özverili öğretmen’’ karakteridir, Emre Kınay’ın usta yorumu ile bu karakter karşımıza geliyor.

Gençlik dizisinin ‘’Altın Oranları’’ndan biri de zengin gençlik ve gelir düzeyi dar kesimli gençliğin karşı karşıya gelmesidir. Bakıyoruz ‘’Güneşi Beklerken’’ de bu formülde kullanılmış. Mutlaka sorunlu aile bulunmalı, evet ‘’Güneşi Beklerken’’de bunu da görüyoruz.

Mutlaka zengin genç ve çevresinde şakşakçıları olmalı, ‘’Güneşi Beklerken’’ de bu da var. Gençlerden biri kahramandır, karakterlerimizden ‘’masum genç kız’’ bir kahraman aslında bunu da net bir şekilde görüyoruz ‘’Güneşi Beklerken’’de. Gençler aralarında aşk tomurcukları ile filiz verirken, olgun yaşta gizli aşk, eski aşk, yeni ama masum aşk olmalı. ‘’Güneşi beklerken’’de bu da var.

Aslında başarıya giden ‘’Altın Oranlar’’ın dizide oldukça sıklıkta, iyi örülmüş olduğunu da gözlemliyorum. Gençlik dizisinde çok popüler isimler olmasa da olur, hatta çok iyi olur. Bilhassa genç kuşağın oyuncuya öykünmesi, karakterde kendini bulması, benzerlik taşıması gibi önemli bir kuralda vardır. Bu kuralda gayet güzel işlenmiş, kast seçimi oldukça başarılı görünüyor. Konuştuğum gençler diziden oldukça da memnun olmuşlar.

Reytingleri alt-üst etmese de kendine kemik bir izleyici yakalayacak olduğunu fark ettim. Daha seyretmeden ‘’Kavak Yelleri’’ dizisine benzetmiştim Güneşi Beklerken’i, öyle de bir izlenim uyandırdı ve izleyici de bu lezzeti yakalamış. Biliyorum karar vermek için çok erken, ama ‘’Güneşi Beklerken’’ daha 2. Bölümde genç izleyicinin aklına, kalbine ve diline düşmeyi başardı. Ne diyelim daha nice başarılara…

Hayatta başarılı olmak dileği ile…

 www.televizyongazetesi.com

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..