Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '17

 
Kategori
Güncel
 

Güneydoğu halkı, "hendekçileri" değil, hendekleri kapatıp şehirlerini yeniden yapanları destekledi!

Güneydoğu halkı, "hendekçileri" değil, hendekleri kapatıp şehirlerini yeniden yapanları destekledi!
 

internetten alınmıştır


16 Nisan referandumunun en "hayırlı" sonucu, Doğu ve Güneydoğudaki terör mağduru halkımızın "hayırcı" HDP'yi bırakıp Evet'ten yana oy kullanmasıydı.

Bu durum, hendek siyaseti ile evlerine başlarına yıkılan halkın, onlara yeniden yaşama imkanı sunan, evlerini sokakların yeniden inşa eden devlete dönüşünün işaretiydi.

Kürt halkının devlete dönüşünü sağlayan genel olarak AK Parti Hükumetlerinin bugüne kadar gelen uygulamaları olmuştur ancak özel olarak son bir kaç yıldır yapılan çalışmalar daha etkili olmuştur.

Terör'ün uluslararası destekle ortaya koyduğu hendek siyaseti,  o zamanlar da söylediğimiz gibi, hendekleri kazanlara mezar oldu... Halk, diri diri toprağa gömenden yana değil, yaşatandan yana tavır koydu.

İşte tam bu noktada, yirmi yıllık belediyeci geçmişiyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin üstün gayretleri Hendekçilerin yaptığı yıkımın hızla giderilmesini sağladı.

İnsanlar, Bakanlık eliyle devletin bu hızlı hizmetini görünce, yapanla yıkan arasındaki farkı daha açık ve daha yaşayarak görmüş oldular...Belediyelere kayyum atanması ve kayyum eliyle gelen hizmetler de buna katkı sağladı.

Ama dediğim gibi, özellikle çekirdekten şehirci olan Şehircilik Bakanı Sayın Özhaseki'nin hızlı ve etkili çalışmaları insanların bugüne ve geleceği dair umutlarını yeşertti...

Gerek Dıyarbakır merkezindeki tarihi Sur ilçesinde, gerek öteki illerde ve ilçelerde Türkiye Cumhuriyeti devletinin hiç alışkın olmadığı hızla yapılanlar bölge halkının yönünü tayin eyledi.

Zaten sosyolojik olarak Müslüman Türk halkında kopmayan Müslüman Kürtler, siyasi olarak da devletine güven tazelemiş oldu... Yüzde 20'lere varan oy artışı işte bu güven tazelemenin eseridir.

Türkiye, yıllarını terörün kanlı elleriyle ziyan eden Kürtlerin tarihi ve çok kiritik desteğiyle yeni bir sisteme geçmiş ve böylece vesayetçi yapıları topyekün temizleme yoluna girmiştir.

Bundan sonra, acımasız terör de sonuna kadar temizlenecek ve 50 yıllık zulüm bitecektir.

Gerçekten de Kürt halkı, kendi elleriyle kendi kaderini tayin etme bilgeleriğini göstermiştir.. İstanbul, Ankara gibi,17 yıllık AK Parti iktidarında hizmete doyan illerin bir kaç puan farkla da olsa, "hayır" ına karşılık, Doğu ve Güneydoğu illeri hizmete olan ihtiyacından dolayı Evet demiştir...

Bu evet, hem bölgenin hızla ayağa kalkmasına sağlayacaktır, hem de Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü anlamında aydınlık bir gelecek vaad etmektedir.

Şu memlekete hayrına çakılmış bir çivisi olmayanların kapı kapı dolaşmaları bir yana, iş bilenin kılıç kuşananın misali Şehircilik Bakanımızın yaptığı hizmetler ülke geleceğine atılmış sağlam temeller olmuştur.

Tıpkı Recep Tayyip Erdoğan'ın beledeyi başkanı olarak önce İstanbul'u ayağa kaldırıp sonra Türkiye'ye omuz vermesi gibi, Mehmet Özhaseki de önce Kayseriyi yükseltti, şimdi de Doğu illerine yaptığı hizmetle Türkiye'nin yükselmesine katkı sağlıyor.

Millet kendine hizmet edenleri de boş laf üretenleri de iyi bilir...Bunun en nadide örneği de, tüm iç dış vesayetçilerin tazyiklerine rağmen Tayyip Erdoğan'a destek olmaktan hiç vazgeçmemiş olmasıdır.

Hizmet'te sınır tanımayanlara, destek de sınır tanınmaz...T ürkiye, Batısıyla, Doğusuyla yükselişini sürdürecek inşallah...

İçerdeki ve dışardaki düşmanların tüm engellemelerine rağmen...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..