Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '13

 
Kategori
Mizah
 

Günlük bundan sonra demokrat ol. Kısaca DG diyelim.

Günlük bundan sonra demokrat ol. Kısaca DG diyelim.
 

TÜİK günlükleri hatıra defterine yazılmıyor ama hafızalara kahkaha attırıyor. Klevyeşör bunlar. Defter, kalem parası vermiyor.


Kendini bilen günlük.Tarih :

Değişmesine geçecek üç ayın kaldığı yılın, yükseklere kar yağdığı ayın, memleketteki sisli-puslu günü.

Biz yukarıda olmamıza rağmen üşürken, dibimizde bulunduğu söylenen Suriye, Irak başta olmak üzere Lübnan, Filistin, Mısır gibi yerleşim yerlerinde havalar halen sıcak ve yukarıdan, aşağıdan, yandan gelen kurşun, bomba ve kimyasal gazların etkisinin uzun süre daha yakıcı sıcakları devam ettireceği tahmin ediliyor.

Oralar sıcak olunca gündem demokrasi oluyor.

Aslında Irak' a iki kez körfez taraflarından demokrasi şiddetli ve sağanak geldi. Gelmekle kalmadı 2003 yılından 2012 yılına kadar sürekli  Samla  ve poyrazla hüküm sürdü . Demokrasiyi teneffüs edenler gömüldü, yetmedi üstüne kuş gribi, domuz gribi eklendi tavuklarda gömüldü.

Şimdi bu demokrasi Suriye' ye uğramadan inşaatı askerlere yaptırılan sıcak demokrasiden patlayan Mısır'dan ağrı bize doğru gelmiş. İnşallah körfez taraflarından gelen inşaatı eş başkanlara, aşiret reislerine ve ustalara yaptırılan sıcak demokrasi ile birleşmez.

Balkanlar tarafından gelsin. Soğuk oluyor. Biraz grip, biraz soğuk algınlığı vuruyor ama limonla ve nane kabuğu ile geçiyor.

Aklıma şiir geldi. Özgün biçimde yazacağım ve tasarruf için yan yana yazacağım.

Bir gün baba bir gün... Bu demokrasiyi anlatacak. Benden küçük nice demokrasi üniversitesinden mezun olmuş. Ve yorgun olmayan demokrat yaşıtlarım çıkar. Kafalarına sıkmadan dururlar. Karanlıklarda, kuş konmayan parmaklıklarda. Ve ağlayan bebelere anlatırlar.

Bakkal Harun " çikolatayı" yazmıyor. Elbet bir gün yazacak. O'na bile körfez taraflarından demokrasi gelmesin.

Babam geçen aya göre bu ay bankadan aldığı emekli sadakasının (O ÖYLE DİYOR) daha çabuk bittiğini söyledi. "Enflasyon canavarı azmış" dedi.

TÜİK babamın yalan söylediğini ilan etti. Enflasyon sadece Eylül 2013 de %0.77 artmış.

Babama bunu söyleyince " TÜİK oluk, oluk akan yakıtı kartla alıyor evlat. Kartın ekstresi de bir ay sonra geliyor. Onu da devlet baba ödüyor. Hem onlar hesap defterine değil de bilgisayara yazdıklarından, bu yüzden de klevyeşör olup kalem kullanmayınca, üstüne birde kitap okumayınca; kırtasiye masraflarını da bilemiyorlar. Dolasıyla enflasyon bahçelerinde cirit atıyor" dedi.

Kitap okumayan ne olur ki? Cirit ne ola ki? Ne yana atılır ki?

Bu canavar dediği enflasyon bahçesinde oynadığına bir şey yapmadığına göre; babam onu bizim artmanın bahçesine davet etsin. Üç, beş komşuda istifade eder. TÜİK de böylece o canavarı görür.

Bak elektrik çok yazar, yazdıkları da çarpar. Bu kez korku filmi seyretsem de ampulü söndürmeliyim en azından demokrat olana kadar.

Demokrat olacak aklıma şimdilik bu kadar geldi günlük.

 

 
Toplam blog
: 371
: 835
Kayıt tarihi
: 14.02.09
 
 

Adalet önce kendimizde başlamalı ve haksızlıklar sorgulanmalı  ve hataların, afetlere dönüşmeden ..