Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Gürcistan Gezisi (Acara Eyaleti-Batum-Poti) ve Sen George (1)

Gürcistan Gezisi (Acara Eyaleti-Batum-Poti) ve Sen George (1)
 

Gürcistan vatandaşlığını aldıktan sonra ilk defa Batum'a gitmek ve daha önce konsolosluktan aldığımız pasaportlardan sonra kimliğimizi almaya gittik. Batum'da rüzgar olduğu için Batuma inemeyen uçağımız Trabzon'a indi ve oradan otobüsle Batum'a geçtik. Sınırdan Gürcü Pasaportlarımızla çıkış yaptık. Gürcistan'ın adı Gürcücede "Skartsvelo". Gürcistan'ın adı İngilizce'de de Georgia diye yazılmakta. Bu şekilde isimlendirilmesinin nedeni daha önce yaşamış olan Hıristiyanlıkça aziz sayılan Sen George(Corc)'un etkili olmasıdır. Aslında Sen George Gürcistan'lı değildir. Bir rivayete göre Erzurum'da yaşadığı ve Erzurum'un bir bölümün de Gürcü kenti sayılmasıyla bu görüşe sahip olmuşlardır. 

George'un Annesi ve Babası Kapadokya ve Filistin bölgesindendir. Babası Romalı komutan olan Sen George genç yaşta İseviliğe girer ve putperest Roma inancını bırakır. O dönemlerde İsevilik henüz tevhidi özelliklerini yitiren Hıristiyanlğa dönmediği için Sen George muvahhit bir isevi olduğunu yaşamış olduğu İsa'dan sonra 200'lü yıllardan biliyoruz. Sen George'un babası Romalı bir komutan olduğu için Sezar ona son bir şans vermiş ve tekrar Roma dinine dönmesini söylediysede o bunu reddetmiş ve sonuçta da o zaman adı Nikomedia olan Kocaeli'de öldürülmüştür.

Onun vefatının ardından Anadolu yarım adasında tevhidi İsevilik yerini politeist Romadan esinlenmiş ve etkilenmiş geleneksel Hıristiyanlığa dönmüştür. Geleneksel Hıristiyanlık eski muvahhit geçmişinde bulunan şehitleri unutmamış onları şehitlikten Azizliğe tenzili rütbe yapmıştır. İşte bu Sen George aslında Kuran'da adı geçen Hz İlyas olma ihtimali yüksektir (Allah daha iyi bilir). Çünkü George'un diğer dillerdeki adları, Giorgio, Yorgo, İorgos, İorgius olan adı ortadoğu'da İlias'tır.

Zekeriya’yı, Yahya’yı, İsa’yı, İlyas’ı doğru yola erdirmiştik. Bunların hepsi salih kimselerden idi. Enam Suresi 85

Bu Ayette Allahın kimleri hidayete erdirdiğini bir önceki 84.ayetten gelen peygamberlerin  kronolojileri 85'te de devam etmekte ve Hz İsa ve Hz Muhammed arasında bir peygamber olarak Hz İlyas anılmaktadır. Bu noktada şunu görmekteyiz. Tarihi bir şahsiyet olarak öne çıkan bu genç'in aslında Hz İlyas olma ihtimali kuvvetle muhtemeldir.

Bu aslında ister Hz İlyas olsun isterse Sen George olarak olsun Gürcistan ve Türkiye'yi hatta Sen George'u aziz ilan eden diğer bir çok ülkeyi ve onu sembol ilan eden Londra, Ameersfort, Beyrut, Moskova, Lybliana Sen George'u sembol etmişlerdir. Hatta Beyaz zemin üzerine kırmızı Haç bulunan HAÇLI bayrağındaki kırmızı HAÇ'a Sen George Haçı da denmektedir.

Elbette bu haç ve bu sembollük onu Kutsalların içinde putsamaktan gelmekte ve geleneksel Hıristiyanların bir çok putundan biri de malesef Sen George olmuştur.

Bu, Gürcistan adı ve sembolünün ister Hıristiyan olsun isterse Kuran olsun aslında nereden geldiğini anlamamız içindir.

Devam Edecek....

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..