Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Güzele bakmak, neresine mi?

Güzele bakmak, neresine mi?
 

Güzel her zaman güzeldir.


Güzel bir bayana baktığınızda, ilk önce o bayanın neresine bakarsınız?

Gözlerine mi?

Saçlarına mı?

Dudaklarına mı?

Göğüslerine mi?

Bacaklarına mı?

Kalçalarına mı?

Ellerine mi?

El tırnaklarına mı?

Ayaklarına mı?

Yoksa ayak tırnaklarına mı?

Şunu diyeceğinizi tahmin ediyorum. Neresi güzelse.

Ah sizi gidi sizi, yok musunuz siz?

Ya da sizler ister bir bayan olun, isterse erkek olun fark etmez. Ve her insanın böyle bir durum karşısında yani güzel bir bayan gördüğünde mutlaka o an güzel bir yanını keşfeder ve oraya bakar. Bakmam diyen bir erkek bile güzel bir bayan gördü mü dayanamaz bakar. Kadınlar mı? Bakmaz mı? İlk önce benden güzel mi diye bakar. O bayan bile kendisinden başka güzel birini gördüğünde mutlaka ona da bakar neresi olursa olsun ilk önce baktığı bir yer vardır.

Bu bloğu yazmaya karar verdiğimde bazılarından tepki göreceğimi sezinler gibiyim. Nasıl mı? Yaşını başını almış olgun bir insansın. Size yakıştıramadım. Ama öyle bir manzara ile karşılaşılıyor ki hangi yaşta olursanız olun bir güzel kız karşınızda bitiveriyor. Siz olsanız bakmaz mısınız? Bakarsınız. Bakarınız da acaba o güzelin neresine bakarsınız? Benim cevap aradığım soru bu. Örneğin, Banu Alkan hanımefendinin bir şarkısında der ki. “Neremi, neremi, neremi? Yani onun gibi bir şey. Size soruyorum? Bir bayan karşınızda dekolte giyimli, bacakları ve göğüsleri ortada oturmuş sizinle sohbet diyor. Siz olsanız o bayanın neresine bakarsınız?

Elbette yaş ve dolgunluğuna göre değişir. Yaşı ilerlemiş kalçalı bir bayanın açık dekolte giyimli olması mesela Banu Alkan’dan söz açılmışken derim ki göğüsleri hep ilgimi çekmiştir.

Ne var bunda. Bakımlı ve tırnakları kırmızıyla ojelinmiş bir bayana karşı ilgim ayak tırnaklarına bakmak olur.

Ben açık açık söylüyorum. Ve diyorum ki herkesin elbette bir baktığı yeri vardır.

Dekolteli ya da normal giyimli hiç fark etmez. Sonuçta dünya tatlısı birini bakmak ve de sohbet etmek.

Şimdi burada dur. Kızın ağabeysi ya da erkek kardeşi olacak dayaklardan dayak beğen. Nasıl yani? Güzel bir kıza bakmak suç mu? Bu yaşta üstelikte 21. asırda dayak mı? Hiç yakıştıramadım doğrusu. Ben burada bir şeyleri ima etmeye çalışıyorum. Şimdi de sormak lazım. O kızın ağabeysi ya da erkek kardeşi her neyse hiç mi bir başka kızlara bakmıyor ve de o kızın da ağabysi ya da erkek kardeşlerinin olabileceğini düşünemezler.

Bakmak yani karşındakini yiyecek gibi, ya da inceler tarzında değil. Zaten öyle bir şey olsa herkes önüne gelenle yatar. Öyle değil mi?

Halen ben şunu anlamış değilim. Biz Türk erkekler bakmayı ve de laf atmayı bir marifet sayıyorlar. Ama gel gelelim kendi ailelerinden kız kardeşleri, bacıları veya eşleri oldu mu kuş kondurtmayız. Namus meselesini önüne süreriz. Öyle bir zihniyetimiz var ki “Çuvaldızı hep başkasına batıralım, hiç kendimize batırmayalım.” Olmaz, beyler! Öyle ki o bakılan ve laf atılan bayan senin ailenden biri olabilir.

Öyle ise sen de bakmayacaksın ve de laf etmeyeceksin. Eğer bunları yapacaksan eşine ve kızlarına ya da bacına bakmasına müsaade edeceksin. Nasıl mı?

Bakmak.

Ama alıcı gözüyle değil.

Ya da ağzı sulanmışlar gibi dilini dışarıya çıkartarak dudakların üzerinden gezdirerek hiç değil.

Zihniyetimizi değiştirelim beyler. Bakma eylemini yapalım ama karşımızdakini rahatsız etmeden. Ona çaktırmadan. Biz bir yol üstünde yürürken bir bayanın geldiğini mi gördük. Önümüzde olduğu müddetçe bakabilirsiniz. Ta ki yanınızdan geçip arkanıza düşünceye kadar istediğinizi yapabilirsiniz diyeceğim ama dediğim gibi çaktırmadan. Şöyle bir arkaya bakmak ve onu süzmek laf atmaya bedeldir ve erkekliğe sığmaz. Eğer hoşlanmış ve de fazla görmek istiyorsan hızınızı yavaşlatabilirsiniz.

Dinimizce güya bazı şeyler yasaklanmış. Mesela türbanla saçını başını kapatmak gibi! Yaz günleri 40 derece sıcakta pardösü ile dışarıya çıkarak sanki dışarıda ki erkek milletine orasını burasını kapatarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Güya dini inançları imiş! Siz bunları geçin. Yeter ki insanın için de kalbinde olsun her şey.

Beyler, bayanlar hepimiz birer kardeşiz. Çünkü bir toplumu oluşturuyoruz. Nasıl kardeşimize, ablamıza ya da bacımıza gereken eğemi yeti gösteriyorsak eğer neden acaba her bir bayana aynı eğemi yeti göstermeyelim. Onları suçlamayalım. Kaldı ki onlar da birer insan yavrusu fakat onların bizlerden tek bir farkı bazı kadın ticareti yapan bazı kişilerce kandırılmış olmaları. Ben daha önce de bu konuya değinmiştim.

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=44411

Saygı ve sevgi çerçeve içersin de her güzele bakılabilir. “Güzele bakmak sevaptır.” Sözünden anlaşılacağı gibi Allahın yarattığı her güzele bakılmaya değerdir.

Neresi mi? O da size kalmış bir şey.

Sevgi ve saygılarımla.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..