Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '14

 
Kategori
Deneme
 

Haftanın 7 Rengi ve hayat- İnsan alakası

Haftanın 7 Rengi ve hayat- İnsan alakası
 

Cumartesi genelde bir tatil günü olmasına rağmen Cuma kadar sevilmez Batı toplumunda bile. Bu sadece hafta sonuna bir gün kalındığı yad a Avrupa genelinde Cuma akşamında eğlenildiği için diye düşünebilir kimileri.

Türkçe Cuma, Almanca Freitag(Serbest gün), İngilizce Friday(Freeday'i çağrıştırmakta) diye söylenirken bile insanın ruhuna işliyor. Çünkü CUMa toplanma kökünden gelmekte. Nasıl olursa olsun insan toplanmayı sever, bir araya gelmeyi sever, helede sevilen insanlar varsa. Bu Cuma namazındada böyledir akşamları eğlenceye koşan insanlar içinde böyledir. Cumartesi Türkçe'de Cuma ertesi, sonrası anlamındadır. ortadaki "T" sert seslidir Cumartesi insanlara aydınlık gelmez bir tatil günü olsada belki iç güdüsel en çok Oğlaklar ve Kovalar (Burcu veya yükseleni) sever bugünü.

İngilizce'de SATURday denen Cumartesi SATURN'den gelir, onun günüdür, iç daralması bilmeden yaşanır bugünde (oğlak ve kova burçları hariç), Cumartesi hayatın donu gibi haftanın sonudur ve ölümün siyahlığının çöktüğü gündür.

Hele Pazar günü (Sunday-Güneşgünü) tam bir aydınlıktır. İnsan yeni bir başlangıca hazırlanıyor gibidir. Farsça'da YEKŞEMBİ yani birinci gün diye geçer. Orta Asya Türkleri'de böyle söyler. Başlangıçtır o. Aydınlık bir güneşle doğar hafta Pazar ile, rengi beyazdır bu yüzden.

Pazartesi tembellerin sevmediği gündür oysa. İşini seven, çalışmayı seven hareketli ve canlı bir çok insan için yaşam doludur, yaşamın renkleri akıl sarısı ile umudun mavisinin karıştığı YEŞİLdir Pazartesi'ye hakim olan.

Hayata tutku karışır sonra, yaşamın koşturmacası tutkulara sokar bizi Salı'nın KIRMIZISI karışır işlerimize, tutku aceleyi getirir, acele hataları getirir.

Sonrasında AKIL ve aklın sarısını temsil eden MERKÜR'ün günü çıkagelir karşımıza. Akıl soğuktur, duygular ise sıcak, aklın soğukluğunda yalnızlaşan insan yürekten sevmenin kaynağının İYİLİK olduğunu keşfeder, bunun için NEZAKET ve HİLMET gereklidir, duyguların devereye sağ beyinle girmesi gerekir, sol beynin HESAPÇI aklı herşeyin üstünden gelememektedir çünkü.

Perşembe'nin Jüpiter'i merhameti, yumuşaklığı ve ortağı NEPTÜN'ün diğergam İNANÇLI olmayı çağrıştırır insana. Tutkuların kırmızısına Umudun MAVİsini çalar Perşembe ve MOR desenli empatiler çıkartır hayata ve aklın sarısını kıskandıracak çıkarımlar yapar koyar ortaya.

Ve sonra insan tekrar MAVİ'yle Venüs'ün sevginin Günü, özgürlüğün günü CUMA ile yaşam tavafını tamamlar, 7 kez yapar bunu hafta, 7 Kez yapar bunu Tavafta, BEYAZ Işığı pramitler prizmalar 7 renge bölerken insan tavaflarıyla ve KABE denen küple toplar yeniden herşeyi.

 

Sevgiyle kalın....

 

(İslamda Astroloji ve Kabe'nin Hayat Şifreleri Adlı Kitaplarımdan alıntıdır-Ayhan Özcimbit) 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..