Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '17

 
Kategori
Sosyoloji
 

Hakaret küfür edildiği, dövülüp kovulduğu halde sesi çıkmıyorsa kişinin korkak olduğuna hükmetmeli

Hakaret küfür edildiği, dövülüp kovulduğu halde sesi çıkmıyorsa kişinin korkak olduğuna hükmetmeli
 

Valla toplum böyle diyor, kimse yan çizmesin. Haklıymış değilmiş, yapamazsın; ama yapılıyor biri de ben isem insanlarımızın üçte biri tırsıyor, üçte biri sessiz kalıyor; kalan üçte biri de zaten dayı.

Şimdi böyle bir durumda sesinin çıkmayışı değişik şekillerde yorumlansa da herkes “Korktu”, tekrarı halinde ise “Korkak” diyor. Ne yapacağız? Size, bana, ona… Bu oluyor. Üç kişiden biri karşılık veriyor, biri tırsıyor, biri ise sessiz kalıyor.

Siz hangi guruba giriyorsunuz bilmiyorum. Ben kesinlikle karşılık veririm diyorsunuz ama karşılık verenler toplumun sadece üçte biri.

Bu toplumsal bir sorun; ne yapmak gerekiyor? Eğer bana hiç böyle şeyler olmuyor diyorsanız her şeyi kabul eden birisiniz. Her yapılanı kabul etseydim bana da olmazdı, ona buna çatmaktan vücudumun şekli değişti!

Seni pişikliyorlar, “Uyma terbiyesizliğiyle kalsın, sen aklı başında efendi birisin” filam. Sessiz kalınca da “korkak” diyorlar.

“Kavga hiçbir şeyi çözmez, sorunlarınızı konuşarak halledin” diyorlar ama konuşulamayan bir gurubu konuşuyoruz. Ve “Kanun var” diyorlar; “Hayvan!” dedi diye mahkemeye mi vereyim?

Valla hiç sessiz kalmayın… Bir şeyler söyleyin bir şeyler yapın sonra yine kaçın… O küfrü hakareti yutmak var ya… Kabul etmediğini, tepki gösterdiğini, karşı koyduğunu görsün… Ağlayıp sızlasanız bile korkak olmaktan kurtulur onurunuzu korumuş olursunuz. Bunun anlamı “Senden korkmuyorum ama kavga istemiyorum” dur.

Sessiz kaldığınız, yalvardığınız, korkup kaçtığınız zaman korkak olursunuz. Dövmeniz gerekmez sopa da yeseniz karşı koyduğunuz sürece ondan (sizi dövenden) bile cesur olursunuz. Kimse sizden onu dövmenizi beklemez ama karşı durmanızı bekler.

Dileriz ki böyle şeyler hiç olmaz ama maalesef oluyor. İnsanların üçte biri yutuyor (yani kabul ediyor), yalvarıyor, kaçıyor. Üçte biri sessiz kalıyor ki bence bunlar da korkak. Ve üçte biri karşılık veriyor.

Ya lanet olsun karşılık vermenin de elbette bir bedeli var ve haklı olarak hiç bu durumlara düşmek istemiyorsunuz. Kerim Korkut güvenlik ve adalet sisteminde birine lan desen şikâyet olmasa bile (ki şikâyet gerekmiyor) genel güvenlik seni sokak ortasında tuttu mu kolundan alır götürür. Yani birisine lan bile diyemezsin! Ve insan gibi yaşamak isteyenler toplumdaki bu mikroplar yüzünden insana yakışmayan davranışlarda bulunmak zorunda kalmazlar. Adama karşılık versen başın belaya giriyor, sonu belki ölüm; onun için de kötü. Karşılık vermesen adam hakaret etmiş, herkesin içinde küfretmiş dövmüş, aşağılamış ve bunu cezalandıran bir kanun yok. Sana korkak diyorlar, onursuz oluyorsun!

Kerim Korkut düzenlerini yeryüzüne getirmek için insanlık mücadelesine katıl!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..