Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

Hakem oyunları

Ligin 2. yarısında en çok puan alan 2 takımın mücadelesinin zevkli ve çekişmeli olacağı maç başlamadan belliydi. Çünkü F.Bahçe şampiyonluğu ne kadar istiyorsa G.Antep de 3. lüğü o kadar istiyordu. Ancak daha maçın 45. saniyesinde penaltı verilmez diye bir kural olduğunu sanan kendisini hakem sanan Hüseyin Göçek bu maçda göçük altında kalacağının sinyalini verdi. Alex'e yapılan penaltıyı görmediğini düşünmek isterken 20. dakikada Niang'a yapılanıda süzemeyen üstüne birde Niang'a sarı kartını çıkaran Göçek bu muhteşem geçmesi beklenen maçı sinir harbine dönmesini sağladı. Her kornerde Emre Güngör'ün topla değilk sürekli Lugano ile uğraşmasını her defansında sözle uyaran sonra pozisyonu devam ettiren Göçek pozisyonun devamında Emre'nin aynı hareketlerini seyredince maç çığrından çıktı. Çığrından çıkan sadece maç değil zaten şampiyonluk yarışının stresiyle gerilen F.Bahçeli futbolcularda hakemin her kararına itiraz eder oldular. Emre daha 12. dakikada haksız itirazı sonucu sarı kart gördü. 45+5 oyanırken Lugano'nun yerdeki Wagner'in ayağına basmasına kırmızıyı çıkartamayan Göçek artık değil Süper lig maçı bir okulun sınıflar arası futbol turnuvasında bile maç yönetmemelidir. İlk yarıda 3 penaltıyı es geçen bir hakemin görevini dört dörtlük yerine getirdiğini söyleyebiliriz.! 

Maça gelince daha maçın başında verilmeyen penaltı ile zaten gergin olan Fenerli futbolcular daha bir gerildiler. İlk 45 dakika boyunca bir tek şut atmadan tamamlayan Antepli futbolcular ise bu maça kadar olan futbolların çok uzak bir görüntü sergilediler. İlk yarıda sadece faul yapmayı düşünen Antep buraya kimin için geldiğini de ispat etti.. İlk yarıda Niang'ın sakatlandığı pozisyonda herkes Niang'ın rakip futbolcunun ayağından bahsedecektir. Pozisyonu dikkatle izlerseniz Niang o pozisyonda arkadan aldığı darbe ile dengesini kaybetmiş ve istem dışı rakibin ayağına basmıştır. O pozisyonda Niang'ın gözlerine dikkkatlice bakanlar Niang'ın gözlerinin rakipde değil topta olduğunu görebilirler. Bunu bir tek Denizli gibi art niyet arayanlar göremez. Farkındaysanız maçın teknik analizine bir türlü giremiyoruz. Bunun müsebbihi de bilin bakalım kim olabilir. 

Aykut Kocaman kazanan takım bozulmaz mantığı ile geçen haftaki 11'i sahaya sürmüştü yine. Ancak Topuz ve Caner'in savruk oyunları neticesinde kanatları kullanamayan F.Bahçe ısrarla göbekten gitmeyi deniyor ancak Antep savunmacıları buna müsade etmiyorlardı. Gökhanın sağdan ceza sahasına girip vurduğu şutu kale direkleri kurtarıyordu. Semih girdikten sonra girdiği ilk pozisyonda topu zor olanı yapıp dışarıya atarken taraftarlarına saç baş yoldurdu. 2. yarıda F.Bahçe defansını biraz daha öne çıkararak öndebasmak isteyince Antep net pozisyonlar buldu. Bunların birinde Olcan topu direğe nişanlayınca takımın mutlak bir golden ediyordu. Aykut Kocaman 68. dakikada Caner'in yerine Dia'yı alarak kanatları daha etkin kullanmak istiyor ancak Dia'nın da eski günlerinden uzak olması ile bu değişiklik Dos Santos'un işine de zorlaştrıyordu. Bunun üzerine 77. dakikada Baroninin yerine Stoch'u alan Aykut Hoca gol için en son hamlesinide yapıyordu. Artık iş futbolcuların elindeydi. 83. dakikada gereksiz bir hareketle 2. sarıdan atılan Murat Ceylan takımınında ipini çekiyordu. Artık top sadece Antep sahasınsda oynanmaya başlıyordu. 90+4 oynanırken Stoch ceza sahası dışından mükemmel bir şut çıkarıyor ancak kaleciyi geçen topa direkler müsade etmiyordu. Ama dönen top sol tarafta bomboş pozisyondaki Santos düzgün bir vuruşla şampiyonluk yarışına devam mesajını veriyordu. 

Bun maçta F.Bahçe sadece rakibini değil Hakemide yenerek Türkiye'nin dörtte üçüne durun daha sevinmeyin mesajını iletiyordu. Artık bu ligde hakemlerin ne kadar etkili olduklarını Sadri Şener'in:medya F.Bahçe'nin Allah bizim şampiyon olmamızı istiyor sözünden ne demek istediğini çok da iyi anlıyoruz. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..