Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Halk Oyunları, O Yörenin Karekterini Yansıtır..

Halk Oyunları, O Yörenin Karekterini Yansıtır..
 

BAHEM Halk Oyunları ekibi tam puan aldılar.


Halk oyunları, o yörenin mutlu bir kültür olayıdır.  Bir başka yöre ile karışamaz, barışamaz,  hemhal olamaz. Kendine özgüdür. Kendine has bir rengi ve dokusu vardır. Yıllar geçse de rengi atmaz, solmaz, buruşmaz ve kendinden geçmez.

Halk oyunları, o yöre halkının karakteridir. Vazgeçilmezidir. Bu olayı yaratanlar, kendileri için birer  mini kahramandırlar.  Gösteri haricinde de dev bir kahraman.

Bartın Halk oyunları ve danslarının kendine has dokusu ve kokusu olduğu için, “BAHEM” (Bartın Halk Oyunları  Müzisyenleri Derneği) bir gece tertip etti ki, hala daha dillerde.

Vali İsa Küçük’ün de  katıldığı  şölen muhteşemdi. Bartın yöresinden ayrı olarak ekipler, başka yörelerin oyunlarını da  başarı ile oynadıkları görüldü.

Bartın Halk Oyunları ve Müzisyenler Derneği işbirliği ile hazırlanmış Türk Halk Müziği Konseri ve Halk Oyunlarının sergilendiği kültür ve sanat gecesi, onur vericiydi.

Mehmet Coşar’ın şefliğinde seslendirilen, Murat Deniz ve Ahmet Akerdoğan’ın çalıştırdıkları  BAHEM Oyun ekibi  çok beğeni topladılar. Ve ekibe, büyük boy çiçekler verildiği şölende. Vali ve Başkan AKIN, sahneye çıkarak oyuncu ve dansçılarla birlikte resim çektirdiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..