Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '10

 
Kategori
TV Programları
 

Halkımızın televizyon kültürü

Halkımızın televizyon kültürü
 

yorumsuz


Bu gün ülkemizin en önemli sorunlarından biri bana göre toplumumuzun kültürel ve ahlaki değerlerini kaybetmesidir. Gençlik alıp başını uçurumun eşiğine dayanmış toplumumuz dünyadan kopmuş tüm kültürel ve ahlaki değerlerinden adeta televizyon denen canavar tarafından koparılmıştır. Televizyonda yayınlanan dizilerin yanlış seçimi halkımızın bilinçsiz televizyon bağımlılığı bu gün o kadar üst seviyeye ulaşmıştır ki ; uyuşturucu kullanan sanatçı müsfetteleri bile halkımızın gözünde bir kahraman konumuna getirilmektedir. Ünlü yazarlarımızın romanları bile televizyonlarda tanınmayacak hale sokularak sırf reyting uğruna katledilmektedir. Bu kadar sorunun yaşandığı memleketimizde ne terör , ne işsizlik bir Bihter-Behlül ilişkisinin milyonda biri kadar tartışılmamaktadır. Acaba bu programları denetlemek üzere kurulmuş olan RTÜK bu dizileri bu kanalları seyretmiyor mu? Yoksa onlara özel yayın yapan bilgi içerikli kanallar var da bizlerin mi? Haberi yok…

Toplumumuzu bu canavarın elinden alacak silkeleyerek ey Türk milleti bu sen değilsin kendine gel… diyecek bir kurum yok mu? Bu televizyon kanallarına ya adam gibi yayın yapın ya da bu işi bırakın demek gerekmiyor mu?

Yapılan programlar biz genç nesile öyle güzel örnek oluyor ki, uyuşturucu kullanma yaşı 12 lere düştü, kafası bozulan öğrenci okul basıyor, sevgi saygı kalmadı. En önemlisi de Türkçe’miz katledilirken buna yetkililerin çanak tutması. Çocukların kendi aralarındaki konuşmaları duyun yoksa 10 yıl sonra ülkemiz bir Recep İvedik cenneti olacak. Yakında argo konuşma sanatı diye kitap yazıp piyasaya sürerlerse inanın şaşırmam. Belki bu sayede toplumumuz kitap okuma alışkanlığı kazanır.

Lütfen sevgili büyüklerimiz şu RTÜK işini yapsın ve toplumumuzun kültürel ve ahlaki değerlerini yok etmek üzere harekete geçen yayınlara durun bakalım desin.

Yoksa sizler zaten kaybolmuşsunuz umutla beklediğiniz yeni nesiller tohum açmadan dalarında solup gidecekler.

Saygılarımla…


Burçak Yazıcı

 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..