Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

Hallu bellu gabellu kabak baş baykuşu

Sizin saçağa konmuş Hallu Bellu Gabellu Kabak Baş Baykuşu, bizim saçağa konmuş Hallu bellu Gabellu Kabak Baş Baykuşu. Bizim saçağa konmuş Hallu Bellu Gabellu Kabak Baş Baykuşu, sizin saçağa konmus Hallu Bellu Gabellu Kabak Baş Baykuş`una demiş ki, Ey! Hallu Bellu Gabellu Kabak Baş Baykuşu, sen, nasıl bir Hallu Bellu Gabellu Kabak Baş Baykuşu’sun? Sizin saçağa konmuş Hallu Bellu Gabellu Kabak Baş Baykuşu da, bizim saçağa konmuş Hallu Bellu Gabellu Kabak Baş Baykuşu’na demiş ki, Ey! Hallu Bellu Gabellu Kabak Baş Baykuşu, sen, nasıl bir Hallu Bellu Gabellu Kabak Baş Baykuşu’ysan, ben de öyle bir Hallu Bellu Gabellu Kabak Baş Baykuşu’yum.

Bu kadar basit. Dıv-dıv da dıv-dıv...Günlerce "iç tüzük" adına meclisi çalıştır(a)mayanlar, Daha konuşup, karşılıklı birbirlerini dinlemeye tahammülleri olmayanlar, bir de utanmadan, milletin gözüne baka baka "demokratik bir Anayasa" yapacaklarından söz ediyorlar! Seçilmişlerin sesinin kısılması, millette duyurulmamasının demokrasi neresinde? Oturun oturduğunuz yerde, siz kim, "çağdaş olma" kim?

Var olan Anayasayı değiştirmeye ne hacet! Aynada kendinize bakın, Türkiye gerçeğini görün. Ne de olsa, Sokaktaki CANLAR da aynı CANI TAŞIYORLAR. Fazla söze ne hacet: Bak kendine, bil kendini, bul kendini; çık sokağa, gör kendini. Göremeyenlerden olma. Ne de olsa, göremeyenler, aynı zamanda görülemezler de! Görülemeyenlerden olma. Ne de olsa, görülemeyenler, aynı zamanda göremezler de.
 
Görünen köye kılavuz aldın da, ne oldu? Kılavuzun, karga çıktı. Karga da, Baykuşla yer değiştirip, yumurtalarının üstüne yattı. Şimdi, ara ki yumurta bulasın. Kimin altında kimin yumurtası, belli değil?
 
Nasii? Ola Muhtaaar! Kabahat hep sende. Kaybetmeyecektin, devlete zimmetli mühürünü. Devlete hesap vermek zordur. Hatta, imkansızdir bile diyebiliriz. Ceza kesmeden, adamı süründürürler de, zaman`ın nasıl geçip ihtiyarladığının farkında bile olamazsın...
 
***

Şimdi, solan o yüzde, dalga dalga çizgiler/ Artık bir işe yaramadığına delalettirler. Biliyordun, o yoldan o amaçla gidenler, bir daha hiçbir zaman geriye dönemezler..

***

- Dönülmez akşamın ufkundayım, vakit çook geç...
- Bende aşk tükendi, dumanım tütmez...
- Bahara ermedi mevsim, eeey! gönül, nasıl geçersen geç.
- Yeter ki, beni, el-âleme, rezil rüsva etme.
Ne de olsa aynı saçağı paylaşıyoruz.

"DÜNÜN DEVAMI OLMASIN YARINLAR"

Alaettin Morgül - 09.02.2012 - 20:19

 
Toplam blog
: 193
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.02.10
 
 

İsveç`in Göteborg şehrinde oturmaktayım;  evli ve bir kiz bir oglan iki çocuğum var. İsveç`te..