Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

gökhan s türkyılmaz

http://blog.milliyet.com.tr/gst

21 Ekim '10

 
Kategori
Gelenekler
 

Hanım Hanımcıkların Lokali

Hanım Hanımcıkların Lokali
 

Uzun süredir gözüme çarpan ilginç tabelalar var. ‘’Bilmemne Belediyesi Hanımlar Lokali’’ türü tabelalar. Takdirinizdir ki son yıllarda bu tür modalar (Yahut yönlendirmeler mi demeliyim) iyice çoğaldı günlük yaşantımızda.

Kadına kadın demek ayıp mı? Neden kadın değil de hanım? Sahi nedir bu hanımlık? Nasıl hanım olunur? Bir erkek olarak merak ediyorum, bir kursu falan var mıdır? Pardon. Siz kadınlara sormuş gibi oldum. Halbuki cevabını biz erkekler daha iyi biliyoruz aslında. Bu hanımlık payesi de erkeklerin değerlerine , bakışlarına göre şekillenmiyor mu? Peki neden hiçbir kadından ya da kadın örgütünden bu konuyla ilgili bir eleştiri duymuyorum da, aksine bir çok kadın da, kadınlardan bahsederken hanım kelimesini kullanıyor. Neden kendinizi ‘’Hanım Kadın’’ olarak ayrı bir kategoride sınıflandırtıyorsunuz ve hatta bu kategoriye girebilmek için ekstralar yaratıyorsunuz?

Bu günün Türkiyesi’nde artık kadın olmak, yeterli ahlaki değerleri taşımamakla tanımlanıyor, bazılarının bilinç altlarında. Hanım olacaksın ki terbiyen mükemmel olarak kabul görecek. Sesin fazla çıkmayacak, sana biçilen müşvik eş, mükemmel anne rolünü evinde ve eşinin gözetiminde sınırsız özgürlükle yaşayacaksın(!) Bu zihniyetin gözünde kadın olmak tek başına bir şey ifade etmiyor. Anlayacağınız kadın olmak yeterli değil bu lokallerden faydalanabilmek için. Ayrıca bir de hanım olmanız gerekiyor ki bunun dozu nedir bilen yok. İtiraf etmeliyim ki ben kadınları tercih ediyorum...

 
Toplam blog
: 4
: 7005
Kayıt tarihi
: 05.04.08
 
 

1976 da Bursa' da doğmuşum. Zaman nasılda geçmiş. Ey hayat şimdi 36 Yaşındayım. Evliyim ve bir kı..