Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '16

 
Kategori
Güncel
 

Hapisteki mahkûmlara cinsellik yasak mı?

Kişiye doğal ihtiyaçları kısıtlanarak ceza verilemez. Ama biz biliyoruz ki hapishanelerdeki mahkûmlar cinsellik yaşamıyorlar. Yani adam/kadın 20 yıl ceza almış, bu kadar süre aşk ve cinsellikten mahrum bırakılacak. Gerçi son zamanlarda mahkûmların eşleriyle buluşturulmaları gibi şeyler söyleniyor ama ne kadar doğru.

Ceza zulüm değildir. Ama mahkûmların aşk ve cinsellikten mahrum bırakılmaları zulümdür. Gerçi hapishane ortamında bu nasıl mümkün olacak, kim kimi ne kadar görebilir, görüş günleri malum nasılsın iyi misin, tereyağı getirdim, para getirdim falan.

Bunlar elbette önemli ama mahkûm da olsa yüreği var duyguları var; sana sevmek yasak, arzulayamazsın denilemez. Öte yandan söylediğimiz gibi yüzlerce mahkûm.

Çaresiz gereğini yapacağız. Bizim görevimiz mahkûma şunu bunu yasaklamak değil. Mahkemenin verdiği cezayı normal şekilde çekmesini sağlamak. Bu anlamda mahkûmlara haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

Aslında mahkûm normal bir insandır, dolaysıyla normal ihtiyaçlarına izin verilecek. Elin katiline pavyondan kadın getirecek halimiz yok ama abartmadan eşleriyle ya da sevgilileriyle belirli aralıklarla buluşmaları sağlanabilir.

Bunu biz kıyak olarak yapmıyoruz, mahkûm da olsa insandır ve cinsellik herkesin hakkıdır. Önemli olan bunun mahkûmun kısıtlı halini bozmayacak şekilde ve abartmadan, sadece bir ihtiyacın giderilmesi şeklinde yapılması. Elin katiline bir de kadın mı getireceğim mastürbasyon yapsın, abaza gezsin diyemeyiz. Aşk geceleri düzenlemeyeceğiz, eşiyle belli bir saat buluşacak alt tarafı. Hapishanede görüş yeri böyle düzenlenecek. Sanıyorum AB müktesebatı da böyle.

Bir de genelde yapılan bir yanlışlık, bu hakların iyi halli mahkûmlara tanınması. Cinsellik doğal bir ihtiyaçtır, hırsıza da katile de yasaklayamazsın. Uyumsuzluğu için gerekli cezayı verirsin başka.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..