Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Hapşırık Kitabı İmza Günü

Hapşırık Kitabı  İmza Günü
 

Milliyet Blog yazarı arkadaşımız Erdener Ildız,  yazmış olduğu anı/öykü kitabı Hapşırık'ı imzalıyor.

Etkinlik Tarihi : 25 Kasım 2012 Pazar

Etkinlik Yeri :   Tüyap Kitap Fuarı, İkinci Adam Yayınları standı

Etkinlik Saati : 15.00 -16.00

Kitap küçük küçük öykülerden oluşuyor ancak bu salt bir öykü kitabı değil. Bu öyküler aslında Erdener Ildız’ın bizzat yaşanmışlıkları. Çocukluk, delikanlılık, gençlik, üniversite öğrenciliği, binbaşılık, öğretim üyeliği, işadamlığı kimlikli yıllara dair anıları. 

 

Öykülerin her birinden geçmişe dair bir ses, bir renk, bir koku, dökülüveriyor sayfalara, bir deneyim, bir kıssadan hisse süzülüyor aralarından. Kimi öyküler, belki bir özdeyişin, belki bir atasözünün hikaye formuna dönüşmüş açılımı gibi…
(Bkz:  http://blog.milliyet.com.tr/aman-hapsirirken-dikkat--/Blog/?BlogNo=368585 )
 

Kitabının arka kapağında :  “Ham bir taş olarak dünyaya gelir, ham taşımızı yontmaya başlar, kâmil insan olma yolunda çaba sarf ederiz. Baco'un dediği gibi, kâmil insan olma yolunda ‘okumak bir insanı doldurur, insanlarla konuşmak hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır.’ Bu süreçte yaşananların, hatırda kalacağına satırlarda kalması, tecrübelerimizi ileri kuşaklara taşımak için en iyi yoldur. Andre Gide'in de dediği gibi, ‘Anı yazmak, ölümün elinden bir şeyler kurtarmaktır.’  Bir şeyler kurtarabildikse ne mutlu bize.”  demiş Erdener Ildız.


İyisi mi siz,  25 Kasım 2012 Pazar günü, Tüyap Kitap Fuarı - İkinci Adam yayınları standına bir uğrayın, bizzat alın elinize kitabı, ölümün elinden kurtarılmış anılardan birkaç öyküye şöyle bir göz atın, bence elinizden bırakamayacaksınız..

Yeşim E. Narter
12 Kasım 2012

 

 
Toplam blog
: 45
: 2228
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

"Artık makine ile değil, insanla iletişim kurma" kararımın ardından IT sektöründeki kariyerimi nokta..