Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '08

 
Kategori
Futbol
 

Has bahçenin gülleri

Has bahçenin gülleri
 

Belki futbolcu transferleri kadar ses getirmedi ama futbol ekranında da önemli transferler yaşandı! Şansal BüyükA, Erman Toroğlu, Ahmet Çakar gibi eski yorumcuların yanı sıra, Tanju Çolak ve Sergen Yalçın gibi eski futbolcular da yaptıkları yüksek ücretli transferlerle ekranda ki yerlerini aldılar bile.

Sporseverler yaklaşık üç aydan beri ara verdiği futbol heyecanına bu hafta sonu başlayan Türkcell Süper Lig’le yeniden kavuştu. Futbolcu transferlerinin dışında bir başka rekabetin ise televizyon dünyasında yaşandığı ortaya çıktı.
Hem de öyle az uz da değil. Spor ekranları 100'e yakın yorumcu ile kanallar arası rekabete sahne olacak. Futbol dünyasının bir numarası Brezilya'dan sonra en kalabalık yorumcu kadrosuna sahip olduğumuzuda hatırlatalım hemen!!!

Futbolun marka değerine nasıl bir katkı sağlayacakları merakla beklenen spor programı ve yorumcuları hakkında ki hafta sonu izlenimlerime gelince:

“Maraton” programının RTÜK’ten uyarı alma ihtimaline karşı, Şansal BüyükA, Erman Toroğlu’nun karşısında “tek başına baraj kuran adam” olarak yerini almış durumda.
-Davudi sesiyle Erman Toroğlu yine hormonlu konulara girme eğiliminde ama bir yandan da Şansal'ına kıyamıyor. Şimdilik "bak arkadaşla" geçiştirse de kendisini fazla tutamayacak gibi.

Erdoğan Arıkan’ın sunuculuğunu yaptığı “Stadyum” programının konukları Ömer Üründül ve Mehmet Demirkol. Telelig’de ise, Anadolu takımlarının maçları Zeki Çol'un seviyeli yorumlarına emanet.
-Seviyeli ve geniş kapsamlı bir görüntüsü var. Özellikle Anadolu seyircisi takımlarını ancak bu programda izleme şansı bulabiliyor. Erdoğan Arıkan'ın katkıları yadsınamaz.

“Videolig” programında Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen günün maçlarının sıcağı sıcağına analizini yapıyorlar. Ercan Taner’in sunuculuğunu yaptığı “Futbol Zirvesi” isimli programda Sergen Yalçın ve Hakan Ünsal ikilisi var. -Rıdvan Dilmen ve Sergen Yalçın’ın yorumlarıda futbolculukları kadar çok zevkli ve doyumsuz. Hakan Ünsal çok ciddi, rahat değil, daha vurucu cümleler kullanmalı.

“90 dakika”da Fuat Akdağ, Hıncal Uluç, Haşmet Babaoğlu kadrosu yine karşımızda.
- Yorumcular maç analizinden çok kendi entelektüel açılımlarını sergiliyorlar. Sporseverlerden pek ilgi göreceğini sanmıyorum artık. Hıncal Uluç’un tekaütlüğü gelmiş, biri ona bunu hatırlatmalı artık!

“6 Pas” programı, bu yıl yeni sezona girerken kadrosundan Hakan Can ve Hakan Ünsal’ı kaybetti. Ahmet Çakar, Gürcan Bilgiç, Serdar Bali ve Bülent Tulun’dan oluşuyor.
-Programı az da olsa Serdar Bali dengeliyor. Ahmet Çakar kimseye fırsat vermeyeceği kesin! Her zaman ki gibi "ben bilirim ben bilirim" nakaratına devam ediyor. Kadro enflasyonuna hiç gerek yoktu. Çok çok laf az iş yapılan bir program.

Göktuğ Sevinçli’nin sunuculuğunu yaptığı “Ve gol” isimli programda Selim Soydan’ın yanı sıra sürpriz iki konuğa yer veriliyor.
-Burada da çok laf az iş var. Detaylarla çok vakit harcanıyor. Yorumcu enflasyonuna rağbet etmemiş olmamasına rağmen doyuruculuktan uzak.

“Santra” programında Kazım Kanat ve Selçuk Yula katılıyor ama onlar bir türlü santraya gelemiyorlar!
-İki fanatik Selçuk Yula ve Kazım Kanat'ın didişmesiyle geçen sinir tansiyonu yüksek bir program. Özellikle Yula'nın "kargadan başka kuş tanımam" mantığı antipati yaratmaya müsait! Konuklara fazla söz hakkı tanınmıyor ayrıca.

"Futbol Merkezi" isimli programın konukları Mustafa Denizli ve Can Çobanoğlu.
-Ligin geniş değerlendirmesi ayrıntılarıyla yer alıyor. Akademik yanı ağır basan bir spor programı olmaya aday.

Ertem Şener’in sunduğu, Cem Pamiroğlu, Mehmet Özdilek, Uğur Meleke ve Cüneyt Tanman’ın da yorumlarıyla katacağı "Futbolig" de özel haberler, Avrupa kupalarındaki temsilcilerimizle ilgili son gelişmeler kapsamlı olarak verilecek.
-Ayrıntılı olarak izleyemedim ama yorumcuların birbirleriyle olan ilişkileri düzeyli ve birbirini tamamlayıcı nitelikte.

“Verkaç" isimli programın yerini “Tribün Ateşi” almış. Sunuculuğunu Bülent Ülgen, yorumculuklarını Engin Verel, Adnan Aybaba, Ersan Çelik yapıyor.
-Aman aman aman! İzleyen bir pişman izlemeyen bin... Öyle böyle değil. Çok fanatik!

“Telegol”de Ziya Şengül, Gökmen Özdenak, Orhan Ertanhan, Tanju Çolak ve Cem Papila yorumcu olacak. Programın bu seneki transferi ise Tanju Çolak.
-Bu kareyle uyum sağlayabilir mi, izleyip göreceğiz? Kuşkularım var?

Kanallar arası zaping yapmaktan spor programları, yorumcular ve en önemlisi aklım karıştı vallahi! Acaba birbirine karıştırdığım bölümler oldu mu diye geriye dönüş yapmaya bile cesaretim kalmadı. Daha izleyemediğim onlarca spor programında neler oluyor acaba diye de hiç merak etmiyorum? Artık takatim kalmadı benim, size iyi seyirler ...

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..