Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '09

 
Kategori
Sinema
 

Hayalet'in ölümü!

Hayalet'in ölümü!
 

Vikipedi'den


Hayalet (Ghost) filminin unutulmaz oyuncusu Patrick Swayze ölmüş.

Demi Moore'la birlikte oynadığı Hayalet filminde Patrıck Swayze, sevginin ölümsüzlüğünü son derece yalın ve tabii bir üslupla yansıtmıştı beyaz perdeye...

Bu film, hayalet konularını sıkça işleyen, ölümü sürekli bir korku unsuru olarak kullanan Hollwood sineması içerisinde, hem ölümü daha doğru anlama ve hem de ölümün yüzünün ölene göre değiştiğini vurgulama açısından bizim dini akidelerimize de çok yakın bir filmdi.

Filmi televizyonda izlediğim de uzun süre etkisinden kurtulamadığımı hatırlıyorum. Özellikle, bir gece vakti, eşiyle birlikte yürürken öldürülen kahramanın (Patrick Swayze), ölümünün farkında olmaksızın katilinin peşine düşmesi ve dönüşte, sevgilisinin kucağında kendi ölüsünü görüşü... Gerçekten müthiş etkileyiciydi..

Ölüm gerçeğini, gerçekçi bir bakışla ama dini akidelere de uygun şekliyle yansıttığı için film çok beğenilmiş ve ödüller almıştı..

Eşiyle olan sevgi bağı o kadar güçlü ki, ölüm bile bunu hemen koparamıyor ve bir müddet arasatta kalıyordu, kahramanımız... Bu süre içerisinde de, hem sevgilisini kötü emellilerden koruyor, hem de kendi katilinin bulunmasına yardımcı oluyordu.

Öteki hayatla, bu hayat arasında ince ama geçirgen olmayan çizgiyi, sevginin gücüyle aşıyordu kahramanımız...

Patrick Swayze, sevgiye ve sevgiliye olan bağı öylesine yalın, öylesine gerçek oynuyordu ki, bir an kendinizi onun yerine koymamanız mümkün değildi.

Şimdi bu unutulmaz filmin- her gördüğüm kanalda mutlaka yeniden izlerim- baş rol oyuncusu Patrick Swayze, kansere yenik düşmüş ve ölmüş.

Ünlü oyuncu bu defa bir film kahramanı olarak değil, gerçek anlamda ölümü yaşamış oldu. Ama, gerçek anlamda ölümü yaşamanın ne olduğuna, nasıl olduğuna dair, etkileyici bir öykü bıraktı geriye...

Kimbilir, belki de, gerçek yaşamında da onu hemen ötelere göndermeyecek bir "sevgi bağı" vardır aktörün...

Ve bu bağ dolasıyla, sevdiklerinin yanında ruhen de olsa yaşamaya devam edecektir..

Toprağı bol olsun!...
 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..