Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hayatı kullanma kılavuzu

Ya da, “Yeni Başlayanlar İçin Hayat”… Siz de böyle bir yardımcı kılavuzun eksikliğini hissetmiyor musunuz ara sıra?

İnternette yazının başlığı altında ya da benzer başlıklar altında bir takım “felsefik öğütler listeleri” dolaşıyor olsa da, ben daha çok her yaş için, resimli, uygulamalı gösterimli, örnekli bir kullanma kılavuzundan yanayım.

Hayat; nasıl kullanılacağının, nasıl kullanılırsa daha faydalı olacağının, nasıl kullanılırsa zararlı olacağının, her “kullanımdan kaynaklanan” hata karşısında nasıl tedbirler alınması gerektiğinin, “fabrikasyondan” kaynaklanan hataların sonuçları karşısında nasıl bir tavır takınılması gerektiğinin ve tabii “iade” şartlarının; açıkça belirtilmesi gereken bir “tüketim malzemesi” bence…

Düşünsenize, ilk kazığınızı yiyorsunuz mesela bir dostunuzdan, akrabanızdan, ortağınızdan, sevgilinizden ve kalakalıyorsunuz. İşte size “acil” kılavuz ihtiyacı!

İlk ayrılığınız, deli gibi aşıkken hem de, onsuz nefes alamıyorken… yine elinizde kalan tek şey olan boşluk hissi ile ne yapmanız gerektiğini bilemiyorsunuz, afallıyorsunuz, fena mı olur o anda elinizde yapmanız gerekenleri, doğruları anlatan bir kılavuzunuz olsa…

İlk kaybettiğinizde bir sevdiğinizi, yani ölümle ilk yüzleşmenizde… o uğultulu acıyla…

İlk kavganızda, ilk yoksulluk, yoksunluk hissinizde, ilk korkunuzda; tir tir titrerken, evlilikte, ilk kez bir iş sahibi olduğunuzda, çocuk sahibi olduğunuz anda vs. ….

Halbuki olsa “Hayatı Kullanma Kılavuzu”nuz cebinizde, ya da “Yeni Başlayanlar İçin Hayat” kitapçığınız; hiç kalakalmazsınız yukarıda saydığımız ve benzeri durumlarda. Tak, açarsınız kılavuzu, bakıverirsiniz, çözüm adımlarını belirtilen şekilde takip edip sorunu halledersiniz. Çünkü inanın, insan bazen bu hayatı tek başına, yardımsız, yardımcısız, kılavuzsuz kotaramayacağını düşünüyor!

Evet, hayatınız ve ona ait tüm kompartımanlar; tıpkı satın aldığınız arabanız, banyonuzdaki şampuanınız gibi; kullandığınız, tükettiğiniz herhangi bir ürüne benzemiyor mu?

Allah, fabrikasyon hatalı hayatlardan esirgesin. Ne de olsa süre dolmadan “geri iade” şartları çok zor.

Ah, bir de on- line müşteri destek hattı olsa…

D. Dara KILINÇ

ddarakilinc@hotmail.com

 
Toplam blog
: 160
: 2717
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Öykü Şiir Deneme ..