Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '21

 
Kategori
Öykü
 

HEKİMHANLI HEKİM

Fasılalı yanan trafik ışıklarının hâsıl olduğu sokaktaki hastanede hasbihal ettiği mesaisi esnasında duyduğu bağırtılar vasıtasıyla hadisenin cereyan ettiği hastane koridoruna vasıl oldu. Evlerden ırak bir hasta yakınının kendisiyle hem fikir olmayan Hekimhanlı Hekim Hanım’a karşı kalkan yumruklarına güvenlik görevlileri olay yerine intikal edene kadar kalkan olmaya çalıştı. Neyse ki etkili biçimde etkisiz hâle getirilen saldırgan polis tarafından götürüldü merkeze ve gıcık oldu herkese.

Göreve başlayalı altı ay olan Hekimhanlı Hekim Hanım’ı sakinleştirmeye çalışan tecrübeli meslektaşı hemcinsiyle hemhal olmanın verdiği halden anlayan tavırla ortamın tansiyonunu düşürdü.

Ne zaman biteceği konusunda net bir tarih belirtilemeyen Coranavirüs Salgını nedeniyle kalabalık ortamlarda maske takılması konusunda yapılan sayısız uyarıya saygısız bir saldırıyla karşılık veren hasta yakınının uzaklaştırılmasıyla bir nebze rahatlayan hastane personeli, virüsle birlikte magandalığın sebebiyet verdiği mikroplara karşı bağışıklık sağlayarak zorbaları sollamaya çalışıyordu.

, Yirmi yıldan beri çeşitli tıbbi vakaya şahit olmuş doktor, tıp fakültesini dereceyle bitiren genç meslektaşı ile bir süre sohbet etti. Cinsiyet ayrımcılığı kaynaklı mobbing ve salgın koşulları kadar hasta yakını tartaklamalarıyla da yakın temasta bulunduğuna işaret eden uzman doktor olmaz olası olası şiddet durumunda ne yapılacağı konusunda uzmanlaştığının altını çizdi.

Sinirden eli ayağı zangır zangır titreyen genç meslektaşını evladı gibi gören sağlık emekçisi, virüs bulaşma olasılığın nedeniyle genç doktora sarılmak suretiyle gerçekleştirmek istediği teskin etme eylemini gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşıyordu. Uzun zamandır kocası ve oğluyla mesafeli durarak virüsün sirayetine tedbir alan hanımefendi benzer davranışı tekrarlamak zorunda kaldı.

Meslektaşının bürosunda devam ettiği kısa süreli sohbeti tamamlayan ama insanların bu hâle nasıl geldiğini tam anlayamayan doktor müsaade isteyerek müşahede servisindeki hastalarının dertlerine deva bulmak için kendi dertlerinden uzaklaşarak salgın koğuşuna doğru yakınlaştı.

 
Toplam blog
: 93
: 87
Kayıt tarihi
: 25.02.19
 
 

     TCDD'de makine mühendisiyim. Sanatın iyileştirici gücüne inanan bir insanım.    ..