Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Her devrin adamı olmak

Her devrin adamı olmak
 

Bu zamanda her devrin adamı olmak lazım!.. Rüzgarin yönüne göre eğip bükebilmelisin ruhunla bedenini... Omurgasızlığı başarırısan, ağzın acık laf, kalemin az biraz yazı üretebilrse, nabza göre şerbet vermeyi becerebilirsen, gelen ağan, giden paşansa; hiç çekinme. Bil ki, gelecek senin!.. Önünde, masmavi gökyüzü kadar parlak ve göz alıcı bir gelecek var.

Bu zamanda her devrin adamı olmak lazım!.. Güce tapınmalı, garibanı çiğnemeli, mazlumu helak etmelisin icabında. Maksat vatan kurtulsun! Ağa babamız ne diyorsa ona göre yaşamak gerek.

Çok da zor bir şey değlldir aslında her devrin adamı olmak...

Tükürüğünü yalayabiliyorsan, kalçanı, göbeğini 360 derece kıvırabiliyorsan, yüzünde bin bir maskeyle gezenlerdensen eğer; işi nerdeyse halletin sayılır kardeş!.. Kendini az daha ortalıkta gezdir ki, kahramanlıklarını duymayan kalmasın alemde! El üstünde tutulmaya hazırlan. Sana gün doğumu yakın.

Avazın çıktığı kadar bağır muktedirleri överken... İcabında, yalandan bir-iki yumruk da yiyebilirsin velinimetin için!.. Öyle parçala ki üstünle başını; yoluna baş koyduğunu herkesler anlasın.

Hem... Sana kimsecikler bir şeyler diyemez ettiklerin için... " Ekmek davası bu kardeşim! Başka işe benzemez! " der; sıyrılıverirsin işin içinden. Elbet bir-iki acemi çırakla, üç-beş yamak bulunur yanında, yörende, ötende. Her devrin adamı olmak kolay iş mi? Sanatına bin hayran bulursun isteyince.

Başlı başına bir ilimdir, eşsiz, benzersiz bilimdir her günün geçer akçesi olmak!.. Sen az biraz dur hele. Yakında o işlerin de okulu açılır nasılsa. E seni de başöğretmen yaparlar canııım!. Anlat bakalım hocam, derler; nasıl bir şeyimiş bu " her devrin adamı olmak " ?

Her gün yaptığını anlatırsın usul usul... Mangırları cebe doldurursun sakin sakin... Hem her devrin adamı olan bir tek sen değilsin ki!.. Kimse göz koyamaz helaline. Yapacağın, iki dudak oynatıp şöyle, öğretmenlik yapmak meraklısına. Deyiverirsin bir-iki sırını şu bal, börek işin... Hep beraber yersiniz reçelinen kaymağını sipalili meselelerin...

Edeceğin, altı üstü üç-beş kelam... Acık afilli sloganları da şöyle şeyyettirirsin.

Ne olur? Suyu mu çııkar, bir yerin mi eksilir deyiversen yolunan yordamını?!..

Ağam, paşam!.. Bırak da yolun, izin tutan olsun!.. Şöyle iki gariban olsun, her devrin kıymetlisi bilinsin.

Haklı, haksız, adalet, vicdan, kanunla kitap kimin umurunda ki?! Varsa yoksa, her devrin adamı olmaktır birilerinin derdi. İlmini deyiver, yolunu aç ki; hayır dua alasın. Ola ki gidersen şu dünyadan, adın, soyadın ezber edilsin.

Namına anıtlar diksek fena mı olur hani?! Nesiller boyu dillerde kalasın. Alem bilip öğrensin sayende; bakalım neyin nesiymiş bu "her devrin adamı olmak" ? Yıllar geçse de adın kalsın dillerde... Kolay mı öyle her devrin adamı olmak?! Ah bi de bunu sana sorsalar değil mi?!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..